Magyar fejlesztés az Appstore sikerlistán

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 19. 12:33

Múlt heti megjelenése óta az App Store legkedveltebb magyar üzleti alkalmazásai között van a CryptTalk.

Az App Store üzleti alkalmazásainak toplistáján a megjelenésétől számított két nap alatt az első helyre került a mobillehallgatás ellen védő hazai megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata. Az egyéni alkalmazás egy hónapig ingyenesen, minden funkcióval szabadon, korlátlanul kipróbálható, majd előfizetéssel, vagy pedig továbbra is díjmentesen, de kizárólag fogadó módban használható tovább a mobilhívások és szöveges üzenetek védelmére.

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető program használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Fontos, hogy bár a magánfelhasználók mindkét változattal találkoznak, a „sima” CryptTalkot válasszák, mert a „CryptTalk Pro” vállalati verzió, amelyet nem tudnak céges szerződés nélkül regisztrálni.

 



A védett telefonáláshoz és üzenetküldéshez nem elég letölteni az alkalmazást. Először mailben kell regisztrálni, majd figyelni arra, hogy a CryptTalkot velünk egy időben kipróbáló ismerőseinket felvegyük a kapcsolatok közé és velük mindig ezen az alkalmazáson keresztül beszéljünk, mert csak így lesznek védettek beszélgetéseink és szöveges üzeneteink.

A szoftver a jóhiszemű felhasználók, cégek és magánszemélyek természetes védekezési igényét szolgálja ki: a megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát.

 

hirado.hu

Kulcsszavak: mobilalkalmazás AppStore

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50