A TraffiHunter lett az Appra magyar győztese

forrás: Prím Online, 2015. január 23. 15:23

Az Appra magyar! – Watify sikeres applikációt fejlesztek 2014-es versenyén a magyar fejlesztői közösség legizgalmasabb munkái indultak versenybe. A szakmai zsűri által legjobbnak értékelt megoldások nem kizárólag technikai értelemben jó termékek, de tökéletes példái is annak, hogy az élet egy-egy területét hogyan teszi jobbá, kényelmesebbé, hatékonyabbá a digitális és mobil világ.

Az idei megmérettetésre életmód, szórakozás, üzlet és kereskedelem kategóriában lehetett nevezni. A tét pedig nem volt kicsi: a kategóriagyőztes és a közönségdíjas appfejlesztő csapatok 1-1 tagja részt vehet az idei év 7 legfontosabb hazai technológiai konferenciáján. Az év alkalmazása díj győztese pedig két hétig vendégként pillanthat be a Ustream amerikai irodájának életébe. A megmérettetés legjobbjai pedig a díjkiosztó helyszínén, a Telenor Okostelefon Akadémia kiállítóterében is bemutatkozhattak.

 



A kereskedelmi kategória győztese a Barion, a minden hivatalos engedéllyel rendelkező új generációs mobilpénztárca, ami érzékeli, hogy milyen boltban vagyunk és milyen más Barion felhasználók vannak körülöttünk, feledtetve a QR kód és az NFC kényelmetlenségeit. Az üzleti kategória díját egy profi fogászati nyilvántartó rendszer, a Flexi-dent nyerte, ami magát a pácienst helyezi a működés középpontjába, hogy legalább az adminisztráció, leletek, röntgenek rendezése és az időpontfoglalás legyen kellemes élmény a fogorvosnál.

Az életmód kategóriában idén egy kreatív és nagyon eredeti nyelvoktató program, a Xeropan nyert, ami játékos, az élő szituációkat szimuláló módszertannal tanít idegennyelvet felnőtteknek és akár gyerekeknek is - egyelőre csak angolul, de máris hét nyelvről. A szórakoztató kategóriában pedig egy garázscsapat által fejlesztett, nehéz kihívásokat kedvelő játékosok igényeit is figyelembe vevő, gyönyörű szép androidos platformjáték a Gangsters of the Boardwalk nyert, ami a 20-as évek Amerikájába repít vissza.

Az Év Alkalmazása díjat a tavalyi közönségdíjas TraffiHunter nyerte: a fejlesztők tavaly óta is sokat dolgoztak és az egyéb fejlesztések mellett alkalmazásukat elkészítették Windows platformra is. Az app így még szélesebb közönséget segít az utakon való mindennapi tájékozódásban.

A közönségdíjat, a tavalyihoz hasonlóan, egy nagy tömeg által használt hiánypótló alkalmazás a MoziMánia nyerte.  Az alkalmazáson belül egyszerűen foglalhatunk jegyet, böngészhetünk az óriási filmadatbázisban és olvashatunk online filmes magazint is.

A legjobb platformfüggetlen alkalmazás a Traffi Hunter traffipaxjelző és autósokat segítő megoldás lett: „A tavalyi közönségdíj is óriási lökést adott nekünk. Ennek köszönhetően is fejlesztettük tovább alkalmazásunkat, amely már minden mobilplatformon, így a Windows piactéren is elérhető az autósok számára. Örülünk, hogy a zsűri is kiválóra értékelte munkánkat, és reméljük, használni tudjuk majd a Ustream fejlesztőitől tanultakat is” – mondta Borbély Roland, a Traffi Hunter fejlesztője.

A győzteseknek biztosított konferenciacsomag tartalma: Evolution / Mobile Hungary, Smartmobil, Prezi/Ustream Craft Conf, IVSZ Startup konferencia, a BBJ tavaszi üzleti konferenciája, Forbes Flow, HWSW App! Mobile 2015.

Az NHIT védnökségével rendezett verseny célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése. A kezdeményezés támogatói a Microsoft, a Core Venture, az eNET a Telenor és a Ustream, médiatámogatók a HWSW, a BBJ és a Marquard Média.

Az Appra magyar! mobilalkalmazás-fejlesztői versenyt az IVSZ az Európai Unió Watify kampánya részeként szervezi, amelynek célja a digitális technológiákra alapozott vállalkozások létrejöttének támogatása, illetve a digitális technológiák alkalmazásának elősegítése más szektorokban.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05