A Dell tovább bővíti nyílt hálózatkezelési kezdeményezését

forrás: Prím Online, 2015. január 30. 16:54

A Dell bejelentette, hogy nyílt hálózatkezelési kezdeményezését a Midokura, globális hálózatvirtualizációs vállalat megoldásaival bővíti.  A megállapodás egy közös piacra lépési programot tartalmaz, ellenőrzött referenciaarchitektúrával és globális forgalmazói megállapodással.

A Dell és a Midokura


Az együttműködés értelmében a Midokura Enterprise MidoNet szoftver elérhető lesz a Dell eszközeihez. A szoftver olyan hálózatvirtualizációs funkciókat biztosít OpenStack megoldáshoz, melyek lehetővé teszik a nagyvállalati ügyfelek és a szolgáltatók számára, hogy nyílt technológiákra épülő, rugalmas felhőalapú hálózatkezelési infrastruktúrát alakítsanak ki. Mivel az iparág egyre inkább a hardver- és szoftverelemek szétválasztása felé halad, az ügyfeleknek különféle nyílt technológiákra van szükségük. A Dell nyílt hálózati kapcsolói és a szabványoknak megfelelő x86-alapú szerverei ezért a modern adatközpont alapját képezik.

 



A MidoNet egy szoftveralapú, nagymértékben elosztott hálózatvirtualizációs rendszer, amely lehetővé teszi a szolgáltatók és nagyvállalatok számára, hogy hatékonyabban menedzselhető és felügyelhető, rugalmasabb virtuális hálózatokat alakítsanak ki. A MidoNet az iparági szabványok és a meglévő infrastruktúra kihasználásával biztosítja az agilitást és a méretezhetőséget, miközben segít csökkenteni a költségeket.

A Dell, a Midokura és a Cumulus Networks

 

A Dell és a Cumulus Networks 2014 januárjában jelentette be együttműködését. Olyan közös megoldásokat biztosítanak az ügyfelek számára az adatközponti hálózatkezelésben, amelyek megfizethető kapacitást és magas szintű hatékonyságot tesznek lehetővé. A Cumulus® Linux® operációs rendszer és a MidoNet szoftver segítségével a Dell a nyílt hálózati kapcsolóival átfogó virtualizációs megoldásokat kínál a szoftveralapú adatközpontokhoz.


A Cumulus Linux a nyílt hálózatok operációs rendszereként jelentős szerepet tölt be a szoftverközpontú működésre áttérő, különböző méretű vállalatok életében. Ez a rendszer egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi a modern adatközpontok kialakítását, felügyeletét és automatizálását.


A Dell, a Cumulus Networks és a Midokura megoldásai a szolgáltatók és nagyvállalati ügyfelek egyre nagyobb köre számára teszik lehetővé a méretezhető virtuális hálózatok kialakítását, amellyel percek alatt csatlakozhatnak a terhelésekhez. A Midokura Enterprise MidoNet szoftver maximálisan kihasználja a Dell switchekben rejlő lehetőségeket, így megkönnyíti az adatkapcsolat fenntartását a virtuális és hagyományos eszközök, mint például a nagy teljesítményt igénylő adatbázisok, az e-mail szerverek és a meglévő rendszerek között.

 

A Gartner bemutatja a „Brite Box” switch megoldásokat


A Gartner iparági elemző vállalat a közelmúltban tette közzé a „The Future of Data Centre Network Switches Looks ’Brite’” (Az adatközponti hálózati kapcsolók „fényes” jövője a „Brite”) című tanulmányát. „A kutatásban a Gartner bevezeti a ’brite box’ (vagy ’brite label’) switch kifejezést, amely a hálózati kapcsolás egy új formáját jelenti. A megoldást a rendkívüli méretű szervezetek ihlették. A white-box kapcsolási technológia felkeltette az „A típusú” szervezetek érdeklődését, azonban a jelentős kihívások miatt sokan meghátráltak. Ennek eredményeképpen a hálózati kapcsolás egy új stílusa jött létre, amelyre a Gartner „brite box kapcsolás” néven hivatkozik. Ez a megközelítés lényegében „megfelezi a különbséget” a hagyományos és a white-box kapcsolás között.”


A Gartner hozzátette: „Az informatikai döntéshozók a ’brite box’ kapcsolók használatával csökkenthetik a költségeket, javíthatják a felügyeletet, és biztosíthatják a hosszú távú innováció alapjait”.

 

A Dell nyílt hálózatkezelési kezdeményezése


A Dell az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően egy olyan nyílt ökoszisztémát alakít ki, amely piacvezető szabványos hálózati eszközökkel, operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal segíti elő az innovációt. A nyílt hálózatkezelési modell a következő előnyöket biztosítja:


·    A legjobb hálózati megoldások a különböző terhelésekhez, alkalmazásokhoz és egyéb hálózatkezelési igényekhez, beleértve az összehangolást, az automatizálást és a felügyeletet;
·    A közös telepítési és üzemeltetési modellnek köszönhetően az adatközponti erőforrások egységes felügyelete alakítható ki;
·    Biztosítja a gyors szabványalapú innovációt és a nyílt forráskódú adatközpont-megoldások széles választékának elérhetőségét.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05