Androidon is elérhető a világ legnépszerűbb rendszer-diagnosztikai szoftvere

forrás: Prím Online, 2015. március 6. 12:34

Elkészült az AIDA64 rendszer-információs szoftver androidos eszközökön futó változata, amelynek segítségével bármilyen 2.1-es vagy újabb Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonról vagy táblagépről, Android TV-t futtató készülékről és Android Wear alapú okosóráról megtudhatjuk, hogy milyen hardver és szoftver dolgozik a motorháztető alatt.

Az AIDA64 for Android megalkotásánál a FinalWire szakemberei felhasználták a program asztali verziójának fejlesztésekor gyűjtött tapasztalatokat, így a felhasználók az AIDA64-nél megszokott részletességű információkat kaphatnak az androidos eszközeikről.


„A technológia iránt mélyebben érdeklődő felhasználók nemcsak a PC-jükről, de a mobileszközeikről is szeretnének minden részletet megtudni, ezért fogtunk hozzá egy olyan androidos app elkészítéséhez, amely a készülék szinte összes hardver- és szoftverkomponenséről bőséges és pontos adatokat szolgáltat” – mondta el Miklós Tamás, az AIDA64-et készítő FinalWire Kft. vezető fejlesztője. „Bízunk abban, hogy az AIDA64 for Android a legnépszerűbb mobilos platform hard core usereinek elengedhetetlen alkalmazása lesz az egész világon. Az ingyenesen letölthető appot folyamatosan fejlesztjük, és a felhasználók nem csupán a hardveradatbázis állandó bővülésére, hanem új, izgalmas funkciók megjelenésére is számíthatnak a jövőben.”



Az AIDA64 for Android legfontosabb tulajdonságai:

Processzor-felismerés, és valós idejű órajelmérés
Kijelzőméret, pixelsűrűség, kamerainformációk
Az akkumulátor töltöttségi szintjének és az eszköz hőmérsékletének kijelzése
Wi-Fi és mobilhálózati információk
Az Android OS és a Dalvik tulajdonságai
SoC- és pontos készülékmodell-felismerés
Információk a foglalt és rendelkezésre álló memóriaméretről
OpenGL ES GPU-adatok, valós idejű GPU-órajel
OpenCL és CUDA eszközinformáció
PCI- és USB-eszközök felsorolása
A készülékbe épített szenzorok lekérdezése
Telepített alkalmazások, rendszerfájlok és kodekek listázása
Android Wear modul: natív alkalmazás az órák számára

 



Az AIDA64 for Android jól áttekinthető, a különféle eszközkategóriák kijelzőméretéhez optimalizált kezelőfelülettel rendelkezik, így egyszerűen használhatják azok is, akik még nem találkoztak az AIDA64 rendszer-információs szoftvercsalád asztali kiadásaival. Az alkalmazás minden 2.1 vagy újabb Android operációs rendszert futtató készüléken használható, és ingyenesen letölthető a Google Play áruházból.
 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50