Átadták a Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket

26 szervezet kapta meg az elismerést

forrás: Prím Online, 2015. március 25. 10:21

Idén is kiosztották a Fogyatékosság-barát Munkahely címeket, immáron hatodik alkalommal. Évről évre egyre többen pályáznak az elismerésre: idén 26 szervezet érdemelte ki a díjat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen osztotta ki a Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket.  Összesen 26 szervezetnek nyújtotta át a címet Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

 

A pályázók száma évről évre nő, 2010 óta közel 50 szervezet birtokolja ezt a címet. Az idén 14 szervezet először pályázott a díjra, 12 pedig megújította a 2 évvel korábban elnyert pályázatát. Olyan cég is van a pályázók között, pl. az Auchan, a Spar, vagy a Szerencsejáték Zrt. amelyik már 3. alkalommal pályázott az elismerés megszerzésére.

 

A pályázattal pénzjutalom nem jár, a korábban díjazott cégek visszajelzései alapján azért éri meg nekik pályázni erre a díjra, mert: „Értéke, rangja van ennek a címnek."
 

 

„Fejvadász, munkaerő-közvetítő cégektől kaptunk pozitív visszajelzést és ők többször is jelezték, hogy ez a díj munkaerő-piacon egyre fontosabb és ennek a címnek kapcsán ők is könnyebben tudnak minket ajánlani leendő kollégáknak."

 

A díjat a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be azzal a céllal, hogy támogassa az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók kapcsolatfelvételét. Az elismerés egyre inkább védjeggyé válik, köszönhetően a pályázati rendszer szigorú előírásainak és a minőségbiztosítási eljárásnak. A logót használó szervezet azt üzeni magáról, hogy örömmel fogadja a megváltozott munkaképességű álláskeresőket, és felkészült a fogadásukra.

 

A Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatát elnyerő munkáltatóknak az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje alapján kidolgozott koncepciónak kell megfelelniük.

 

A díjat azon szervezetek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő munkavállalók toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A pályázóknak be kell mutatniuk, milyen rövidtávú, három hónapon belül megvalósítandó, és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket terveznek a fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése érdekében.

 

A rövid- és középtávú fejlesztések megvalósulását szakértők ellenőrzik. A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően két évig használhatja a Fogyatékosság-barát Munkahely logót. Ez az időszak a középtávú fejlesztések igazolását követően további két évre többször is meghosszabbítható.

 

Az ünnepélyes díjátadó keretében, ahogy eddig is minden évben, fogyatékos művész is fellépett. Idén egy fiatal tehetség, Jánoki Márió, vak zongorista, előadóművész bűvölte el a közönséget.
 

 

Elismerésben részesült cégek

 

Első alkalommal pályázó vállalatok:

 

Bakosfa Kft.

FleXoco Termelő Kft.

II.  Kerületi  Városfejlesztő Zrt.

Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal

GE Hungary Kft. Power & Water divizió

HAVI Logistics Kereskedelmi Anyaggazdálkodási és Szolgáltató Kft.

Söke Hungária Műanyagfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft.

Horvát-Service Betéti Társaság

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Sanmina-SCI Magyarország Kft.

Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft.

Észak-zalai Víz és Csatornamű Zrt.

 

Korábbi pályázatot megújító vállalatok:

 

Auchan Magyarország Kft.

SPAR Magyarország Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Johnson Controls Mezőlak Kft.

Szerencsejáték Zrt.

Eurest Étteremüzemeltető Kft.

Magyar Posta

Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft.

JOB személyzeti Tanácsadó Kft.

Alko-soft Szolgáltató Bt.

Budapest Főváros XVIII ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Somogyi László Szociális Szolgálat

E.ON Hungária Zrt.

KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (Pesti út)

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05