Új üzleti nyomtatók az Epsontól

forrás: Prím Online, 2015. április 16. 16:32

Az Epson bejelentette az új Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amellyel jelentősen növelhető a vállalatok IT hatékonysága. A minimális karbantartási igényű, új üzleti tintasugaras nyomtatók egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására képesek. 

Új üzleti nyomtatókat mutatott be az Epson. A cég új üzleti nyomtatócsaládja válasz az EU5 országok középes- és nagyvállalatai körében végzett kutatás eredményére, amely rámutatott: a nyomtatók meghibásodása évente 7 milliárd eurónyi veszteséggel jár.

 

A Coleman-Parkes által végzett kutatásban az EU5 országok (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország) 1250 közép- és nagyvállalatának döntéshozóit kérdezték informatikai eszközök, különösen a nyomtatók beszerzésével, használatával és karbantartásával kapcsolatban.  A felmérés szerint átlagosan egy munkavállaló egy teljes munkahetének megfelelő idő veszik el évente az informatikai rendszerek és hardver leállások miatt, amely 24 milliárd eurós termeléskiesést jelent a vizsgált országokban. Ebből az összegből körülbelül 7 milliárd eurónyi a nyomtatók hibás működésének tudható be.

 

Az IT hatékonyság problémái

 

A kutatásból kiderült, a megkérdezett vállalkozások több mint fele (55%) számol az informatikai költségvetésük növekedésével a következő években. Továbbá, 53% tervezi, hogy a következő 6-12 hónapban új termékeket vásárol, amelynek okaként legnagyobb arányban (48%) a jelenleg használt, funkcionálisan elavult informatikai eszközöket jelölték meg.

 

A felmérés arra is rávilágított, hogy a munkavállalói frusztráció nagyrészt az állásidőből és a karbantartásból eredeztethető. A megkérdezettek a nyomtatókkal kapcsolatban a karbantartás miatti frusztrációt (57%), valamint a központosított nyomtatási modellből (48%) eredő várakozási időt és a munkaállomás elhagyását jelölték meg legnagyobb arányban, amelyek mind hatással vannak a munkavégzés idejére.

 

Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője szerint a központosított nyomtatási modell nem minden vállalkozás számára ideális, a modernebb munkahelyek és munkacsoportok számára inkább a nagyobb rugalmasságot biztosító decentralizált nyomtatási modell jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs várakozási idő és a kinyomtatott anyagok miatt nem kell elhagyni a munkavégzés helyét. Ezek a tényezők mind befolyásolják a munkavállalók motivációját és a termelékenységet, végső soron pedig a vállalat hatékonyságát is. Tehát egy kisebb változtatás a nyomtató típusában és a flotta szerkezetében látható eredményekkel jár.

 

Fejlődési irányok

 

A vállalatok tisztában vannak az IT hatékonyság problémáival. Arra a kérdésre, hogy milyen előnyei vannak az informatikai rendszerek frissítésének a megkérdezettek 80%-a válaszolta, hogy „növekszik a munkavállalók teljesítménye”, amelyet csak a „növekszik az IT biztonság” válasz előzött meg.

 

A megkérdezettek nagy része saját hardverrel és technológiai infrastruktúrával rendelkezik, saját nyomtatóval 72%-uk, amelyből 70% saját fenntartású. A menedzselt nyomtatási megoldást a megkérdezettek 60%-a választaná, ebből 44% a következő két évben már beruházna rá.

 

Új termékcsalád

 

Az Epson az IT hatékonyság problémájára válaszul, az üzleti felhasználók számára kifejlesztette a Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amelynek tagjai egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására elegendő tintával rendelkeznek. A WorkForce Pro RIPS sorozat tagjai (WF-R8590DTWF, WF-R5690DTWF, WF-R5190DTW) az ipari tintasugaras készülékekben már sikeresen alkalmazott PrecisionCore nyomtatófej technológiát használják és a vállalatok oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek velük. A termékcsalád bevezetésével az Epson várhatóan felgyorsítja a lézernyomtatók leváltását tintasugaras készülékekre az üzleti nyomtatás piacán.

WF-R5690DTWF

 

Az A3+ és A4-es nyomtatók minimális karbantartást igényelnek, kiszámíthatóbb nyomtatási költséggel működnek, ráadásul akár 80%-kal kevesebb energiát használnak a versenytársak lézernyomtatóihoz képest.

 

Az új WorkForce Pro RIPS sorozat a kijelölt értékesítési partnereknél, nyomtatási menedzsment szolgáltatással (Managed Print Services) kapható 2015 május közepétől.

WF-R8590DTWF

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09