Két kisméretű Sony fényképező - nem csak a nyári utazásokhoz

forrás: Prím Online, 2015. április 20. 13:14

Közeledik a nyár, így a Sony két vadonatúj fényképezőgépet is bemutat, melyek ideálisak nyári utazásokhoz. Saját kategóriájukban  a DSC-HX90 és a DSC-WX500 Cyber-shot fényképezőgépek jelenleg a legkisebb méretű készülékek a világon, ennek ellenére kiváló képminőséget garantálnak és könnyen használhatóak bárki számára.

Akik egy kompakt méretű, de nagy tudású fényképezőgépet keresnek, azoknak tökéletes választás a Sony két új terméke. Mindkettő ZEISS Vario-Sonnar T* 30x zoommal, 18,2 mp-es Exmor RTM CMOS érzékelővel,  valamint BIONZ X processzorral rendelkezik. A hagyományos fényképezés híveinek a HX90 kiváló alternatíva , mivel az OLED kereső és a vezérlő gyűrű segítségével a legtöbb beállítás manuálisan is elvégezhető. Ha  egy tökéletes selfie elkészítése a cél, akkor mind a HX90, mind a WX500-as gép jó választás, hiszen a 180 fokban elforgatható LCD kijelző nagyban megkönnyíti az önarckép elkészítését. 

 



Hiába a kompakt méret, mindkét fényképezőgép 5 tengelyes képstabilizátorral rendelkezik, melyek révén elmosódásmentes képeket rögzíthetünk mozgóképek esetében is.

ZEISS Vario-Sonnar T* objektív 30x optikai zoommal és 60x Clear Image zoommal

30x optikai zoom, kompakt méretben. A kiváló minőségű ZEISS Vario-Sonnar T* objektív bármilyen téma esetén makulátlan felvételeket  készít. A fejlett kialakításnak köszönhetően lenyűgözően éles, torzításmentes fotókat hozhatunk létre magas zoombeállítás esetén is. A Clear Image Zoom  tovább növeli a nagyítás mértékét, akár 60x nagyításra is képes. A Steady Shot optikai képstabilizátor és az 5 tengelyes stabilizátor  pedig együttesen biztosítja, hogy felvételei mindig élesek maradjanak.

 



18,2 MP-es Exmor RTM CMOS érzékelő és BIONZ X processzor

Finom részletek bármilyen helyszínen a 18,2 MP-es, hátsó megvilágítású ExmorTM CMOS érzékelővel. A Sony által kifejlesztett BIONZ X processzorral az állóképek és a Full HD felvételek színei is gazdag tónusúak és valódiak .

OLED Tru-Finder precíz elektronikus kereső

A HX90/HX90V készülékben található OLED Tru-finder keresővel a napos idő ellenére a képek világosak, élénkek, tiszták és kontrasztosak lesznek. A 3.0 típusú LCD kijelzőt akár 180 fokban is forgathatja, így igazán kényelmesen készítheti el önarcképeit. A nagy felbontású (921 ezer képpont) kijelzővel könnyedén komponálhatja  felvételeit vagy javíthat rajtuk a beépített Photo Creativity és Beauty Effect funkciókkal.

 



Gyors intelligens Autó Fókusz

A Sony díjnyertes α7 szériájában  is megtalálható gyors, intelligens AF rendszer  helyet kapott az új kompakt készülékekben. A kifejlesztett, objektum-követő algoritmusnak köszönhetően az autófókusz  gyorsabb egyben hatékonyabb.

A Memory Recall és a vezérlő gyűrű  segítségével manuálisan kalibrálhatók  az értékek.

A Full HD 60p/50p felvételeket XAVC S formátumban is elkészítheti 50Mbps sebességgel  kiváló minőségű, zajmentes videóként. A P/A/S/M módok még több lehetőséget adnak a kreatív és egyedi beállításokhoz. Az Intelligens Aktív Mód az 5 tengelyes stabilizátorral pedig mozgó tárgyak esetén is kiküszöböli az elmosódást.

A készülékben beépített vaku található, míg az NFC kapcsolat révén egy érintéssel oszthatja meg képeit és videóit  telefonról vagy táblagépről.

 



Cyber-shot HX90V beépített GPS funkcióval

The Cyber-shot HX90V készülékben GPS is található, mellyel automatikusan hozzáadhatja felvételeihez, hogy éppen hol készültek.

LCJ-HWA hordtáska


A készülékeket kényelmesen és biztonságosan tárolhatja az LCJ-HWA hordtáskában, mely elérhető fekete, barna és világos barna színekben. A praktikus  kialakításnak köszönhetően védi a kamerát és a lencsét, miközben stabil fogást biztosít.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05