Tőzsdére viszi részvényeit a BILK Logisztikai Nyrt.

forrás: Prím Online, 2018. június 22. 13:35

A BILK Logisztikai Nyrt. bevezeti részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére – jelentette be sajtótájékoztatón Wáberer Lívia, a társaság vezérigazgatója. A BILK valamennyi értékpapírját a BÉT-re viszi, és azok legalább 25, de legfeljebb 49 százalékát kínálja jegyzésre a befektetők részére. A jegyzési időszak 2018. június 20-án kezdődött és július 4-ig tart. A részvények kizárólagos értékesítője a Raiffeisen Bank.

A részvények értékesítése euróban történik. A BILK Logisztikai Nyrt. a budapesti parketten elsőként kínál lehetőséget a lakossági, valamint az intézményi befektetőknek arra, hogy eurós megtakarításaik értékét gyarapítsák.

 

A vezérigazgató közölte, hogy a vállalat a részvények sikeres jegyzését követően benyújtja az adóhatósághoz a szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) történő nyilvántartásba vételi kérelmét. A SZIT-ként való működés arra kötelezi a társaságot, hogy tárgyévi adózott eredményének legalább 90 százalékát osztalékként fizesse ki a részvényeseknek, természetesen euróban. A társaság arra törekszik, hogy évente kétszer osztalékelőleget és osztalékot is fizessen részvényeseinek.

 

A sajtótájékoztatón Waberer György, a társaság alapítója és főrészvényese bejelentette, hogy a nyilvános értékesítési árból 5% kedvezményt kínál a befektetők számára legfeljebb 550 db értékesítésre felajánlott részvény jegyzése esetén. Hozzátette: ezzel az akcióval szeretné ösztönözni a lakossági befektetőket arra, hogy a vonzó hozamú befektetési lehetőséggel élve társtulajdonosaivá váljanak a társaságban.

 

„Nagy öröm a Tőzsde számára, hogy ismét egy Magyarországon létrehozott, hazai központú vállalat döntött a tőzsdére lépés mellett. A BILK Logisztikai Nyrt. az első olyan társaság Magyarországon, amely úgy lép tőzsdére, hogy ott már SZIT-ként folytassa működését. A BÉT egyik legfontosabb stratégiai célja, hogy felkutasson és tőzsdére hozzon izgalmas hazai vállalati sikersztorikat és elérhetővé tegye ezeket mind a lakossági, mind az intézményi befektetői kör számára” – tette hozzá Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

 

A BILK-et Waberer György alapította több mint tizenöt évvel ezelőtt. A zöldmezős beruházás mára Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központjává fejlődött. Bruttó bérbeadható területe több mint 182 000 m2, emellett rendelkezik még 384 db kamion parkolóval, 1 375 db személygépjármű parkolóval és 17 538 m2 külső tárolóval. A társaság fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése, valamint ingatlanok adásvétele, ingatlankezelés, építményüzemeltetés és vagyonkezelés.

 

A BILK ingatlanjainak és ingatlanállományának piaci értéke folyamatosan növekszik, 2017-ben meghaladta a 38 400 millió forintot, az eszközök összértéke pedig mintegy 40 479 millió forintos értéket mutatott. Az árbevétel 2017-ben 3 558 millió forint, az EBITDA 2 168 millió forint volt.

 

A BILK kihasználtsága kiemelkedő, jelenleg 98,4 százalékos. Bérlői általában középtávú szerződéseket kötnek, de néhány ügyfél már több mint tíz éve veszi igénybe a logisztikai központ szolgáltatásait.

 

A BILK Budapest 23. kerületében található. Az M0 és az M51 autópályákról közvetlenül megközelíthető és önálló lehajtóval rendelkezik. Az M0-ás körgyűrű által gyors hozzáférése van az M1, M7 és M5 autópályákhoz. Tömegközlekedéssel gyorsan és egyszerűen elérhető. 20 km-en belül repülőtér és folyami kikötő található, a közvetlen vasúti összeköttetést a soroksári Konténerterminál biztosítja.

 

A logisztikai park tovább bővül. Eredeti, hetven hektáros területe mára lényegében száz százalékig beépítésre került, ezért a társaság tavaly megvásárolt egy, a raktárvárossal határos további hét és fél hektárnyi területet, ahol összesen 30 ezer négyzetméteres raktárfejlesztést tervez. Ez utóbbi tervezése megkezdődött, megvalósítása két-három éven belül várható.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05