Megjelent a Körkörös gazdaság szakmai tanulmány

forrás: Prím Online, 2019. július 15. 18:16

A Nemzeti Smart City Technológiai Platform (NSCP) projekttel kapcsolatos szakmai munka részeként, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. publikálta a „Körkörös gazdaság” című szakmai tanulmányát.

A tanulmány a „Körkörös gazdálkodás összefüggései a városgazdálkodásban” alcímet viseli, különös tekintettel a körforgásos és körkörös gazdaság szimbiózisára. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által publikált szakértői dokumentum célja, hogy bemutassa a körkörös, körforgásos gazdálkodáshoz kapcsolódó metódusokat, ismérveket, valamint a városgazdálkodás során történő alkalmazhatóságot, illetve a kapcsolódó elszámolási és ügyviteli rendszereket. A tanulmány átfogó képet ad a lehetséges projekt területek szakmai tartalmának megalapozásáról, és ismerteti az egyes pilot projekt lehetőségeket.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tevékenységével összefüggően 2016-ban kezdte meg azt az innovációs, kutatási és fejlesztési munkát, amelynek eredményeként született „Körkörös gazdaság” című szakmai tanulmány. A Társaság célja a tanulmány publikálásával az, hogy a motivációs és városüzemeltetési megoldásokra, illetve az implementációs lépésekre szakmai partnerek bevonásával egy olyan modellt tudjon kidolgozni, amellyel a körkörös elszámolási elmélet gyakorlati alkalmazási lehetőségeit be lehet mutatni.

 

Körkörös gazdaság alatt olyan szemléletmódot értünk, amelyben egy-egy tevékenység hatásait nem csak a saját közvetlen környezetében értelmezzük, hanem figyelembe vesszük a tevékenység által kiváltott továbbgyűrűző hatásokat is, és ennek tükrében ítéljük meg az adott tevékenység hasznosságát.

 

A Körkörös gazdaság szakmai publikációjáról bővebb információ a http://www.nscp.hu/portfolio/korkoros-gazdasag-1-konyv/ címen olvasható.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09