OLED kijelzőt kapott a Sony új okostelefonja

forrás: Prím Online, 2020. február 24. 18:33

A Sony bejelentette az Xperia 10 II okostelefont, mely egy új, kiemelkedő középkategóriás modell a szórakoztató elektronikai eszközeik portfóliójában.

„Az Xperia 10 II minden eddiginél több szabadalmaztatott Sony technológiát hordoz magában, és ezzel felkavarja az állóvizet a felső középkategóriás termékek között. A készülék könnyed és letisztult kialakítása, valamint a legújabb 21:9 képarányú OLED képernyő kiemelkedő nézői élménye révén válik a tökéletes szórakoztató elektronikai eszközzé” – jelentette ki Masato Nakano, a Sony páneurópai mobil üzletágának vezetője.

 

21:9 arányú OLED képernyő a kiterjesztett szórakozásért

Az Xperia 10-hez hasonlóan a nagyobb, magával ragadó élmény érdekében az Xperia 10 II is 6 colos, 21:9 széles képarányú kialakítással és a BRAVIA televíziókban használt TRILUMINOS technológiával ellátott fénylő OLED képernyővel rendelkezik. Az Xperia 10 II nagyfelbontású, videós képoptimalizációval felszerelt OLED képernyőjén a felhasználók intenzívebb fekete és élénk színekkel tekinthetik meg kedvenc tartalmaikat.

 

A 21:9 képarányú lenyűgöző kijelzőjének köszönhetően a felhasználók minden korábbinál magasabb szintű videojátékos élményt tapasztalhatnak meg. 

 

A 21:9-es megjelenítés további egyedi, Sony-exkluzív felhasználói élményeket kínál, többek közt a megosztott képernyőt, melynek segítségével két alkalmazás is hatékonyan használható egyszerre. Emellett a felhasználók könnyebben válthatnak a gyakran használt és az ajánlott applikációk közt az új többablakos váltó funkcióval. Az oldalérzékelés pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen böngésszenek kedvenc alkalmazásaik között.

Új, tripla lencsés kamerával rögzíthetők a legfontosabb pillanatok

Az Xperia 10 II-t három lencsés kamerával szerelték fel, mely egy 12 megapixeles és két 8 megapixeles lencsét kínál az Xperia 1 fókusztávolság-kombinációjával kiegészülve: ultra nagylátószögű (16 mm), nagylátószögű (26 mm) és teleobjektív (52 mm).

 

Az Xperia 10 II okostelefon digitális képalkotó technológiájával és fejlesztett színreprodukciójával a felhasználók szabadjára engedhetik képzelőerejüket és fantáziájukat: gyönyörű és vidám fényképeket készíthetnek a különböző beállítások, mint például az Étel, a Portré vagy az Éjszakai mód segítségével – utóbbival a leggyengébb fényviszonyokban is kiváló minőségű fotók készíthetők.

 

Egyúttal a nagyfelbontású 4K 21:9 kép- és filmrögzítési adottságaival tovább bővülnek a kreatív lehetőségek. 

 

 

Vízálló és megbízható, strapabíró kijelző egy szuperkönnyű kialakításban 

Az Xperia 10 II tökéletesen kézre esik, köszönhetően vékony, 69 mm-es szélességének, 21:9-es alakjának és 151 grammos könnyített súlyának. IP65/IP68 víz- és porálló kialakítása, valamint Corning Gorilla Glass 6 képernyője minden természeti elemmel szemben megbízható védelmet nyújt, így a felhasználók aggodalom nélkül használhatják minden helyzetben.

 

Ezen felül a 3600mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően a felhasználók tovább élvezhetik kedvenc alkalmazásaikat, és nem kell attól tartaniuk, hogy a legrosszabb pillanatban lemerül a készülék. Töltési technológiája emellett megóvja az akkumulátort: egy teljesen feltöltött telefont áram alatt tartani ugyanis káros lehet, de az akkumulátor segéd 90% után szünetet tart, a fennmaradó részt pedig az ébresztő megszólalása előtt fejezi be. Az Xperia adaptív töltési funkciója közben arra is ügyel, hogy az akkumulátor ne váljon túltöltötté.

 

Az Xperia 10 II Qualcomm Snapdragon 665 Mobile Platform processzorral rendelkezik, melyet megbízható teljesítményt és gyors hálózati csatlakozást garantál.

 

A Sony audiotechnológiája is az Xperia 10 II csomagjának része, nagyfelbontású és autentikus hangot biztosítva vezetékes (3,5 mm-es jack dugós) és vezetéknélküli formában egyaránt.

 

Az Xperia 10 II fekete és fehér színekben lesz kapható a kiválasztott piacokon, Menta és Kék színben, Android 10 operációs rendszerrel 2020 tavaszától.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05