“COVID-biztos” szálláshely kiválasztása

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 11. 10:01

Sajnos ma életünk minden területét meghatározza a COVID-19 vírussal való együttélés, így a nyaralásra vágyóknak is felelősségteljesen kell szálláshelyet választaniuk. Természetesen a biztonságos pihenés biztosításához nekünk is be kell tartanunk néhány előírást. A következő pár sorban tehát éppen ebben a nehéz döntésben leszünk segítségére, illetve ellátjuk néhány hasznos védelmi tippel is. 

A vírus és a turizmus átalakulása

 

A koronavírus átírta életünket, szinte egy szempillantás alatt terjedt át egyik kontinensről a másikra, és egyes országokat hónapokon át ostrom alatt tartott.

 

Ennek köszönhetően valamennyi üzleti terület nehézségekkel küzdött, de talán leginkább a turizmus sínylette meg a vészhelyzetet. 

 

A vírussal szembeni intézkedések hónapról hónapra változtak. 2020.03.09-én még mindenki válaszokat keresett. A nemzetközi egészségügyi helyzet nem javult, és az emberek próbáltak lavírozni a józan ész és a média keltette pánik határai között. Majd 2020.03.19-én rájöttünk, hogy az otthon maradás a legnagyobb fegyverünk a járvány megállítása ellen. 

 

Utazzak vagy ne utazzak?

 

Zárkózzunk be, esetleg éljük ugyanúgy az életünket? Nehéz megválaszolni e szélsőséges kérdést. Azonban a téma elgondolkodtató, hiszen otthonmaradás esetén még nem feltétlenül lesz kisebb a fertőzés veszélye, mivel ilyenkor is járunk dolgozni, vásárolni, tömegközlekedési eszközökön utazunk, stb. Egy utazás sem veszélyesebb ennél, de akadnak olyan szempontok, amelyeket érdemes betartani és figyelemmel kísérni, ha nekivágunk egy újabb útnak.

 

Első az utazási cél kiválasztása

 

Ajánlott kerülni az olyan helyeket, ahol a fertőzés lehetősége magas. Hévíz például népszerű jellegétől függetlenül is remek választás, mivel a híres hévízi gyógyvíz segít megakadályozni a fertőzéseket magas kéntartalmának és baktériumölő hatásának köszönhetően. A hévízi Hotel Európa fit**** egészségmegőrző kezeléseivel ráadásul még többet tehet az egészségéért, és nyugodt szívvel kapcsolódhat ki egy olyan helyen, ahol a test és a lélek egyaránt feltöltődhet. A kiváló klímájú gyógyhely, a friss és tiszta levegő, a csodás tájvédelmi terület és a hatalmas városi séták rendkívül pozitív élmények lehetnek az egész család számára. 

 


 

Biztonságos szálláshely kiválasztása

 

Felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi alapján lehetünk biztosak abban, hogy az adott szálláshely “COVID-biztos”? Szerencsére vannak árulkodó jelek.

 

Egy olyan hotel például, ami rendelkezik a nemzetközi TÜV Rheinland minősítéssel, ahol számos, a konyhatechnológiára, a takarításra, a vegyszerek kezelésére vagy a vendégekkel való bánásmódra is kiterjedő területet is teszt alá vetettek, már érdemes lehet a bizalmunkra. 

 

Továbbá olyan hotelt válasszon, amely szigorú higiéniai felkészültségről tesz tanúbizonyságot. Ne feledkezzen meg az Ön felelősségről sem, erről az adott szálláshely weboldalán tájékozódhat!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50