Startol az Országos IT Megmérettetés

forrás: Prím Online, 2020. október 19. 09:36

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb informatikai versenye, ahol 21+1 kategóriában van lehetőségük megmérettetni magukat a versenyzőknek. A hét héten át tartó próbatétel a legszéleskörűbb IT technológiákban megszerzett tudást méri fel. Az akadálymentes weboldal értékteremtő kategóriában, amely éppen ezért ingyenes,  egy olyan napközi számára alakítanak ki e-learning rendszert, ahova a tanulásban az átlagnál több kihívással küzdő gyermekek járnak. 

Október 22-én veszi kezdetét a legnagyobb online informatikai verseny, ahol egy nevezéssel akár az összes kategóriában megmérettetheti magát az arra nyitott szakember. A verseny fontos visszajelzést ad a szakmai tudásról, miközben fejlődésre ösztönzi a résztvevőket, hiszen a rendszerben folyamatosan nyomonkövethetik saját teljesítményüket. Az egyes kategóriák feladatsorait az adott témában kiemelkedő teljesítménnyel bíró vállalat munkatársai rakják össze, amiket független szakértők ellenőriznek. 

 

A tavalyi győztesek 

 

A verseny komolyságát mutatja, hogy az előző évek abszolút győztesei, akik elnyerték a “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” címet, több állásajánlattal is gazdagodtak. Emellett valódi szakmai elismerésként élik meg a kategória győztesek és a TOP 20-ba kerülők is az eredményüket, hiszen az értékes nyeremények mellett fontos visszajelzést kapnak, hogy mennyire vannak tisztában a technológiai újdonságokkal.

 

Az akadálymentes weboldal kategóriában egy valódi értékteremtő projektben vehetnek részt az érdeklődők, ugyanis egy autista, diszlexiás, látássérült és siket gyerekekkel foglalkozó napközi e-learning rendszerét fogják megalkotni a verseny során. Ez a tapasztalat mindazoknak, akik weboldalfejlesztéssel foglalkoznak, vagy érdeklődnek a téma iránt nagy segítséget fog jelenteni a későbbiekben, hogy rálátást kapjanak, mások milyen akadályokba ütköznek böngészés közben. Az ingyenes kategóriában való induláshoz nincs szükség különösebb fejlesztői ismeretre, minimális HTML, CSS tudás persze nem hátrány, de ezen tudásanyag nélkül is sikerrel megoldhatók a feladatok, amelyek az akadálymentesség főbb kritériumait veszik górcső alá.

 

 

Az Országos IT Megmérettetésre jelentkezni 2020. október 21. éjfélig van lehetőség, és az alábbi kategóriákban tudnak nevezni a versenyzők: 

  • .NET fejlesztés C# nyelven 
  • A jövő üzleti elemzője 
  • Adattárház elemző 
  • Angular Front-end fejlesztés 
  • Beágyazott rendszerek (C) 
  • Cloud Engineering 
  • DevOps 
  • Hálózati ismeretek 
  • IT Biztonság  
  • JAVA - Spring - Hibernate 
  • JAVA EE 
  • Linux rendszerfejlesztés és üzemeltetés 
  • Microsoft SQL (MS BI) 
  • Modern Microsoft webfejlesztés 
  • Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés 
  • Probléma-analízis enterprise rendszerekben 
  • Python 
  • Térinformatika 
  • Tesztautomatizálás 
  • Webfejlesztés modern hagyományos eszközökkel 
  • Windows Server üzemeltetés 
  • Akadálymentes weboldalak 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05