A Dyson újabb 2,75 milliárd fontot fektet új technológiákba

forrás: Prím Online, 2020. november 30. 11:02

A Dyson megduplázza a termékkínálatát, valamint teljesen új területeken jelenik meg 2025-ig - és ezzel első alkalommal túllép a háztartási termékek körén. Ezeknek a terveknek a megvalósítása érdekében a Dyson bejelentette, hogy a következő öt évben 2,75 milliárd fontot fektet új technológiákba és új termékekbe. A beruházások Szingapúrban, az Egyesült Királyságban és a Fülöp-szigeteken valósulnak meg, és ennek érdekében a tervek között szerepel még több, a szoftverfejlesztés, a gépi tanulás és a robotika területén tevékenykedő mérnök és tudós toborzása.

A Dyson által tervezett beruházások a robotika, az újgenerációs motortechnológia, az okos termékek, a gépi tanulás, a konnektivitás és az anyagtudományok terén megvalósuló kutatásokra terjednek ki. Kiemelt szerepet kap a Dyson tulajdonát képező, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és Szingapúrban fejlesztés alatt álló szilárdtest akkumulátor-technológia kereskedelmi forgalomba hozatala. Ez az ígéretek szerint a jelenleg létező akkumulátorokhoz képest biztonságosabb, tisztább, tartósabb és hatékonyabb energiatárolást tesz majd lehetővé. 

 

 

“A jövőbeni fejlődésünk lényegi lépéseként tovább bővítjük tevékenységünket Szingapúrban, az Egyesült Királyságban és Délkelet-Ázsiában. Elérkezett az idő, hogy az energiatárolásba, a robotikába és a szoftverfejlesztésbe, vagyis olyan új technológiákba fektessünk, amelyek növelik termékeink teljesítményét és fenntarthatóságát, hogy ezek előnyeit a Dyson vásárlói élvezhessék. A következő öt évben bővítjük meglévő termékcsoportjainkat, valamint a Dyson számára teljesen új területeken is megjelenünk. Ennek köszönhetően új fejezet nyílik a Dyson fejlődésében.” – mondta Roland Krueger, a Dyson vezérigazgatója.

 

 

Az új beruházások az Egyesült Királyságban, Szingapúrban és a Fülöp-szigeteken valósulnak meg:

Szingapúr: 

A Dyson a tervek szerint az új globális központját Szingapúrban nyitja meg, az egykori Szent Jakab Erőmű patinás épületegyüttesében. Emellett bővíti a csúcstechnológiás kutatás-fejlesztési létesítményeit és kutatólaboratóriumait, így egyre több szakterületet tud lefedni, köztük a gépi tanulást és a robotikát. A Dyson új egyetemi kutatási programot is indít Szingapúrban, hogy a meglévő globális programokra építve új lökést adjon a termékfejlesztésnek. Ezen túlmenően a Dyson a tervei szerint új, korszerű gyártóközpontot létesít Szingapúrban a különféle létesítményei összevonásával, fellendítve a műszaki innovációt ezen a területen. 

 

Fülöp-szigetek: 

A Dyson új, szakosodott szoftverközpontot hoz létre a fülöp-szigeteki Alabangban. Ennek hátterét a cég meglévő létesítménye (a Philippines Advanced Manufacturing - PAM) adja Calambában, amely éves szinten 13 millió Dyson-gyártmányú digitális motort állít elő és 600 főt foglalkoztat. Az új központ is azt mutatja, hogy a Dyson globálisan egyre nagyobb mértékben fektet be a szoftverekbe, és segítségével fel fog gyorsulni olyan új készülékek fejlesztése, amelyek jobb teljesítményt nyújtanak és intelligens problémamegoldást tesznek lehetővé.

 

Egyesült Királyság:

A Dyson erősíti a jelenlétét a fejlett robotikai kutatások és a mesterséges intelligencia terén a hullavingtoni repülőtéren található campusában. Ez a beruházás rávilágít arra, hogy a Dysonnak az Egyesült Királyságban, Malmesbury illetve Hullavington településen található innovációs campusai milyen fontos szerepet játszanak az új technológiák és új termékek terén megvalósuló innovációban. Az Egyesült Királyságban lévő, már jelenleg is bő 4.000 főt foglalkoztató campusba irányuló új beruházások új tudományos kutatásokat indítanak el a fenntartható, egészséges otthoni környezetet és kényelmet szolgáló termékek terén. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05