További eszközökre érhető el a One UI 3.1 frissítés

forrás: Prím Online, 2021. március 6. 18:17

A Galaxy S20 sorozat (Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE) és a Note20 sorozat (Galaxy Note20, Note20 Ultra) készülékein, valamint a Galaxy Z Fold2 és Galaxy Z Flip eszközökön is elérhetővé válik a One UI 3.1 szoftverfrissítés. Az új rendszer elsőként a Galaxy S21 5G széria tagjaival mutatkozott be, most pedig további készülékekre is elhoz olyan kamerafejlesztéseket és funkciókat, amelyek megkönnyítik a látványos fotók és videók rögzítését. Az új lehetőségekkel a felhasználók még többet hozhatnak ki Galaxy okostelefonjukból. 

„A Samsung elkötelezett készülékeinek fejlesztése mellett, azok teljes élettartama alatt – mondta el TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A három generáción át biztosított Android frissítések mellett célunk, hogy a felhasználóknak lehetővé tegyük a legújabb funkciók használatát is, amilyen gyorsan csak lehet. A One UI 3.1 fejlesztése egy fontos lépés ezen az úton.”  

 

Dinamikus fotók és videók az okos kamerafunkciókkal

A Galaxy S21 a One UI 3.1 rendszerrel egyedülálló megoldásokat hozott, amelyekkel minden korábbinál könnyebben készíthetők lenyűgöző fényképek és professzionális videók. A legújabb frissítésnek köszönhetően mostantól a Galaxy S20 felhasználók számára is elérhetők ezek a különleges lehetőségek.

 

A népszerű Okos felvétel funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók több állóképet és videóformátumot rögzítsenek egyetlen érintéssel. 

A képek elkészítése után számos lehetőséget érhető el az utómunkához. A Radír eszközzel a fotók még pontosabban javíthatók. Ezzel az okos képszerkesztő megoldással a felhasználók kivághatnak nemkívánatos részleteket a képekről anélkül, hogy hosszas kézi szerkesztésre lenne szükség. Elég egy érintés a kérdéses területre és a rendszer automatikusan kijelöli és törli a zavaró tárgyakat. 

 

A One UI 3.1 továbbfejlesztett érintéses autofókuszt és automatikus exponálást hoz, így a fotók fókuszálása és a fényerő beállítása minden eddiginél könnyebb. A képernyő balra- vagy jobbrahúzásával a fényképek fényereje még az elkészítésük előtt beállítható. 

 

Bemutatkozik az új Többmikrofonos Felvétel funkció, amelynek köszönhetően a Professzionális Videó módban lehetőség nyílik a hangok egyidejű rögzítésére a telefonnal és az olyan csatlakoztatott Bluetooth eszközökkel, mint például a Galaxy Buds Pro, a Buds Live, vagy a Buds+. Legyen szó akár vlogról, távoli felvételről, vagy egy zenei produkcióról, ahol az énekhangot és a hangszereket külön veszik fel a legjobb minőség elérésének érdekében, a Többmikrofonos Felvétel segítségével hihetetlenül kreatív és lenyűgöző képi világ és kiemelkedő hangzás rögzíthető. 

 

Minden felvételt és emlékezetes pillanatot a frissített Galéria tárol, amely egyszerű, könnyen navigálható hírcsatornává alakítja a videókat és fényképeket.   

 

 

Új okosfunkciók, amelyek új szintre emelik a mindennapokat

A Beállítások között elérhető a One UI 3.1 új Szemkímélő szűrő módja, amely automatikusan állítja be a kibocsátott kékfény szintjét a napszaktól függően. A Szemkímélő szűrő melegebb tónusai megkönnyítik az elalvást, a megfelelő beállítással pedig a készülék automatikusan változtatja a képernyő színeit a nap folyamán. 

 

A személyes adatok védelme kiemelten fontos, a One UI 3.1 pedig megkönnyíti a megosztott adatok ellenőrzését. A fotók készítési helyének metaadatai könnyedén eltávolíthatók megosztás előtt, a Személyes megosztás segítségével pedig a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mely személyek számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom.   

 

A Galaxy ökoszisztéma élménye minden eddiginél letisztultabb. Az új felületen még gyorsabb lehet a váltás a telefon és a táblagép között, a Galaxy Buds Pro, a Buds Live és a Buds+ eszközökön elérhető Automatikus váltás funkció pedig lehetővé teszi, hogy a hang is kövesse a Galaxy eszközök közötti váltásokat. A videózás és a zenehallgatás még inkább élvezhető, hiszen a Galaxy Buds Pro fülhallgatóval elérhető 360 Audio teljesen valósághű és magával ragadó hangzást biztosít. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50