A gyártóipari folyamatok intergrációja nélkülözhetetlen a sikerhez

forrás: Prím Online, 2021. április 9. 16:29

Versenyképességük megőrzéséhez a gyártóknak teljes körűen integrálniuk kell ellátási láncaikat a műszaki tervezési láncokkal. Ez a Fujitsu üzenete a 2021-es digitális hannoveri vásáron, amely bemutatja, hogyan juthatnak versenyelőnyhöz a gyártóvállalatok a gyorsabb termékfejlesztésen, a jobb ügyfélkiszolgáláson és a költségcsökkentésen keresztül.  

A „Smart Manufacturing: gondolkodjunk a gyáron túl” címmel, április 13-án, kedden, közép-európai idő szerint 11:30-kor induló élő közvetítés azzal foglalkozik, hogyan biztosítja az ellátási láncok teljes körű digitális integrációja az anyagok zökkenőmentes ki- és beáramlását a gyártási környezetben az új termékek digitális létrehozásának, fejlesztésének és megvalósításának támogatásával. 

 

Joern Nitschmann, a Fujitsu CE gyártószektorért és gépkocsigyártási ágazatért felelső vezetője, az élő adás előadója elmondta: „Jelenleg a digitalizáció a gyártószektor fő mozgató ereje. Segítségével gyors ütemben valósítjuk meg az intelligens gyártás, a Smart Manufacutring és az Ipar 4.0 jövőképét. A 2021-es digitális hannoveri vásáron a Fujitsu gyakorlati szempontból foglalkozik azzal, mit tehetnek jelenleg a gyártóvállalatok versenytársaik legyőzéséért. Élő adásunkban megvizsgáljuk, miként lehet a következő lépéssel összhangot teremteni a gyártás két fejlődő területe, a digitális ellátási láncok és a műszaki tervezési láncok között – ahol az eddigieknél jóval alaposabban ki kell használnunk a lehetséges szinergiákat.” 

 

A hannoveri vásáron a Fujitsu gondolatébresztő médiatárat is elérhetővé tesz a résztvevők számára. Az új anyagok a gyártóipar több fontos témáját is körüljárják: 

■  A Fujitsu Integrated Shopfloor megoldása a diszkrét gyártás napjainkban tapasztalt kihívásaira reagál. A gyártóvállalatoknak a piac eléréséhez vagy szorosan integrálódniuk kell az OEM-gyártók kiterjedtebb ellátási láncába és digitális átalakulási programjába, vagy az 1-es sorozatnagyságú (batch size one) gyártásra összpontosítva, speciális online platformokon keresztül kell digitálisan konfigurálhatóvá tenniük termékeiket. A 2021. április 8-án, közép-európai idő szerint 11:00 és 13:00 óra között szervezett hivatalos médiabejárás egyebek mellett ezzel a témával is foglalkozik.

■  Fujitsu Smart Manufacturing – a COLMINA és az SAP ajánlata – Az intelligens gyártás, a Smart Manufacturing az ellenállóképesség kiépítésének kulcstényezője a gyártási környezetben. A Fujitsu szemlélete a kiberfizikai rendszerek (Cyber Physical Systems, CPS) gyáron belüli és azon kívüli alkalmazásával teremti meg a tágabb értéklánc érintettjeivel kialakítandó, fontos digitális kapcsolatokat. Ebből az anyagból kiderül, hogyan segít a Fujitsu világszerte ügyfeleinek a COLMINA és az SAP termékeit is tartalmazó globális megoldásait bevetve kialakítani az ellenállóképes gyártási környezetet. 

■  Kvantumtechnológia által inspirált optimalizálás a gyártási folyamatban – A folyamatokat megszámlálhatatlan módon lehet kombinálni a késztermék elkészítéséhez – ám ezek közül csak egy optimális. A Digital Annealer rendszerre épülő, kvantumtechnológia által inspirált optimalizációs szolgáltatásokkal a Fujitsu gondoskodik róla, hogy folyamatosan optimális legyen a gyártóvállalatok termelési folyamata. 

■  Nagyvállalati 5G – Az 5G máris mélyreható hatást fejt ki a fogyasztói piacra. Az ügyfelek türelmetlenül várják az izgalmas új funkciókat, és az egyszerűbb kommunikációs és médiahozzáférést. De hogyan nyerhetnek ki a vállalatok értéket az 5G technológiából? 

 

A Fujitsu hannoveri vásáron felállított virtuális standja sok egyéb termelési vonatkozású témába is betekintést nyújt: pl. intelligens ellenőrzés, a gyártóüzem digitalizálása, hibrid IT és a Nyílt Ipar 4.0 Szövetség (Open Industry 4.0 Alliance).

Kulcsszavak: Fujitsu Hannoveri Vásár

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05