Megjelent a Zyxel új tűzfalmegoldása

forrás: Prím Online, 2021. július 29. 12:55

A Zyxel Networks bejelentette új, Secure WiFi szolgáltatását, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak, amivel a felhasználók még rugalmasabban és könnyebben férhetnek hozzá a hálózati kapcsolathoz.

 

Óriási felívelésben a távoli kapcsolatok

Mivel egyre többen csatlakoznak távolról a céges hálózatokhoz, a biztonsági rések és betörések mennyisége is megsokszorozódott. Ez a tendencia vélhetően egyre inkább növekszik majd, ezért fontos, hogy a kapcsolatokra védelmi rendszerek vigyázzanak. A Zyxel USG FLEX tűzfal készülékeivel pontosan ezek a végpontvédelmi megoldásokat lehet megerősíteni.

 

Rizikós, ha egyetlen kapcsolódási ponton múlik a cég WiFi-je

Akkor kezd nehézkesebbé válni a folyamat, amikor egy hozzáférési pontot távolról kell telepíteni, hiszen több felhasználó vagy gép csatlakozik ahhoz az eszközhöz, amely gyakorlatilag az egyetlen kapcsolódási pontot jelenti a központi hálózat felé. Ám számos cég alkalmazza ezt a megoldást azért, hogy könnyű hozzáférést nyújtson a távoli felhasználóknak a központtól távol eső iroda, üzlet, tanterem, szálloda vagy éppen egy szabadidő-komplexum egy részében. Ez a gyakorlat komoly biztonsági kockázatot rejt magában.

A hatékony védelem kiépítése nem gyerekjáték

Bármilyen okból is telepítünk távoli hozzáférési pontokat, fontos meggyőződnünk arról, hogy a kapcsolatok biztonságosak. „Sokan gondolják úgy, megfelelő, ha tűzfalat helyezünk el a hozzáférési pont és a hálózati átjáró között. Ám ez ennél összetettebb egy távoli hozzáférési pont esetében, hiszen a távoli felhasználók vagy eszközök a hozzáférési ponton keresztül csatlakoznak a hálózathoz.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarországi vezetője. Nem egyszerű létrehozni ugyanis egy hagyományos VPN-t vagy egy pontok közötti kapcsolatot, hiszen nem könnyű megállapítani, hogy pontosan milyen eszközök csatlakoznak a WiFi-n keresztül, mivel a hozzáférési pont is távol van. 

 

Biztos jelerősség a virtuális magánhálózat szolgálatában

Az USG FLEX sorozathoz tartozó Secure WiFi a hálózatvirtualizáció technológiát használja az általános útválasztási beágyazás (NVGRE) segítségével, amelynek köszönhetően több biztonságos alagút hozható létre a távoli hozzáférési pont és a tűzfal között. Ezzel még nagyobb védelmet nyújt a távoli hozzáférési pont és az USG FLEX eszköz közötti kapcsolat lehallgatásának vagy feltörésének kísérleteivel szemben. A Secure WiFi használatával a távoli hozzáférési ponton keresztül csatlakoztatott eszközök ugyanolyan szintű védelmet kapnak, mintha közvetlenül csatlakoznának a központi hálózathoz. 

 

Jelerősség egyszerűen és gyorsan

A megoldásnak hála egyszerűen telepíthet távoli hozzáférési pontokat, valamint ennek köszönhetően a Zyxel USG FLEX tűzfaleszközökre fordított összeg többszörösen megtérül. A Secure WiFi több távoli hozzáférési pontot is képes támogatni, amelynek száma az adott USG FLEX eszköztől függ, emellett érdemes tudni, hogy a licencek egy- vagy kétéves időtartamra igényelhetőek. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50