eBook publikáció az új Adobe Digital Editions szoftverrel

forrás Prim Online, 2007. június 19. 11:40

Az Adobe kiadta az Adobe Digital Editions szoftvert - egy eszközt, amellyel egyszerűvé válik az elektronikus könyvek (eBooks), újságok és más digitális publikációk keresése, rendszerezése és olvasása. A Digital Editions kreatív lehetőségeket biztosít a kiadóknak digitális dokumentumaik publikálására. A szoftvert a nyilvános bétatesztelési fázis alatt több mint 300 ezer felhasználó töltötte le az elmúlt hónapban.

A vezető online kiadók jelezték, hogy támogatják az Adobe új szoftverét. A Digital Editions egy új funkciót ad az Adobe InDesign CS3 kiadványszerkesztő szoftver eszköztárához, amellyel a felhasználók a Digital Editions által értelmezhető formátumba konvertálhatják az InDesign dokumentumokat. Ez kevesebb időráfordítást igényel, és lehetővé teszi a költségcsökkentést.

A Digital Editions támogatja az Adobe PDF és az Adobe Flash formátumot, valamint az XML alapú publikációkat, így gyakorlatilag már most több mint 150 ezer kiadvány kezeléséhez használható.

Az Adobe tervei szerint a Digital Editons a jövőben mobileszközökre is megjelenik. A Sony jelezte, hogy be kívánja építeni a technológiát az általa forgalmazott hordozható eszközök termékskálájába. Rob Tarkoff (Adobe) és Ron Hawkins (Sony) egyaránt üdvözölte az együttműködést.

A program ingyenesen letölthető Microsoft Windows és Macintosh rendszerekre.

Forrás: www.szoftver.hu

Kulcsszavak: e-book multimédia Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05