Traff Park - közlekedési oktatójáték kisgyerekeknek

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 8. 14:26

Megnyílt az első, virtuális közlekedési játszótér az interneten: a Traff Park; a honlap egy biztonságos közlekedést oktató, interaktív mesejáték gyerekeknek.

A Honfoglalo.hu és az Egyszervolt.hu együttműködésében létrehozott játszótér a kedves és tanulságos történeteken túl olyan készségfejlesztő játékokat tartalmaz, melyekkel a gyerekek aktívan gyakorolhatják az egyes közlekedési szituációkat. A fejlesztők elsődleges célja, hogy a riasztó baleseti statisztikák javuljanak, s hogy a Traffon játszó gyerekek biztonságban legyenek az utakon - közölte az egyszervolt.hu kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A mesék Traff Cityben játszódnak, főszereplői a kis traffok: Lambo, Zsiga, Mimi és a többiek. Ők első ránézésre olyanok, mint az autók, de szemük, szájuk, hajuk van és mindegyikük önálló személyiség. Történeteik animációs filmeken elevenednek meg, s a gyerekek velük együtt sajátíthatják el a közlekedés alapvető szabályait Traffy papától, aki Faragó András színművész hangján szólal meg.

A honlapot felkereső gyerekek saját kis traffot építhetnek és a játékos feladatok sikeres teljesítésével, azaz a biztonságos közlekedés gyakorlásával trófeákat gyűjthetnek.

A mesés közlekedési oktatójáték a Honfoglaló internetes műveltségi játék megalkotójához, Bihari Attila nevéhez fűződik. A kis traffok történeteit Bihariné Kun Erika írja, Balogh Krisztián rajzolja, a zenét Gryllus Dániel és Radványi Balázs szerezte.

A folyamatosan bővülő mese- és játékgyűjtemény célja, hogy az alapvető közlekedési ismeretek minél több kisgyerekhez és gyermekes szülőhöz juthassanak el, ezért Lambo, az egyik kis traff az Egyszervolt Réten is leparkolt.

Magyarországon az autók száma megsokszorozódott, a közlekedési balesetekben elhunytak száma egyharmadával meghaladja az EU átlagát. Sok múlik tehát a biztonságos közlekedésre nevelésen, mégis a legutóbbi ezt célzó, elektronikus médiában elérhető animációs filmsorozat, a "STOP Közlekedj okosan" immár harmincegy éve, 1978-ban készült. A Traff Park arra vállalkozik, hogy ennek nyomdokaiba lépjen a kor követelményeinek megfelelően, internetes mesejáték formájában.

A honlapot a még olvasni nem tudó gyerekek is kezelni tudják, nekik Menszátor Magdolna narrációja és az animáció segít.
 

Kulcsszavak: gyerek

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05