Az Adobe továbbfejlesztette Flash Platformját

forrás Prim Online, 2009. október 5. 16:01

Az Adobe bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, amellyel a videók és az alkalmazások szélesebb közönséghez juttathatók el, mint eddig bármikor. Emellett az Adobe új HTTP-alapú folyamatos letöltési technológiát jelentett be a Flash Platformon keresztül terjesztett videókhoz, bemutatta az Adobe AIR 2 szoftver jövőben megjelenő funkcióit, kiadta az Adobe Flash Builder és a Flash Catalyst szoftver második bétaverzióját, és elérhetővé tette az új Adobe Flash Platform Services együttműködési képességeit.

A futtatókörnyezetek egységes megoldást kínálnak a különböző asztali környezeteken és eszközökön, a böngészőben és azon kívül

 

Az Adobe ma bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, amely az Open Screen projekt közel 50 résztvevőjének támogatásával egységes futtatókörnyezetet biztosít a különböző asztali rendszereken és mobil eszközökön. A Flash Player 10.1 támogatása várhatóan számos mobil platformon lesz elérhető, beleértve a Google Android, a Blackberry, a Symbian, a Palm webOS és a Windows Mobile rendszereket.

Az Adobe AIR 1.0, a Flash Platform webes alkalmazások böngészőn kívüli futtatására szolgáló környezete jelentős mértékben növelte elterjedtségét: a tavalyi megjelenés óta több mint 200 millió alkalommal telepítették. Az Adobe AIR 2 – amelynek előzetese ma tekinthető meg a MAX 2009 rendezvényen és bétaverziója még idén elérhető lesz – teljesen új alkalmazásokat hív életre az asztali környezetben. A fejlesztők még több szolgáltatással használhatják ki az asztali operációs rendszereket, például a háttértárak fejlettebb támogatásával, a társ-társ hálózatokkal és az UDP-hálózatok támogatásával.

Az eszközök teljes munkafolyamatot biztosítanak a termelékeny tervezéshez és fejlesztéshez
 

Az Adobe Flash Builder és a Flash Catalyst használatával a fejlesztők és a tervezők termelékenyebb módon működhetnek együtt a gazdag élmények létrehozásán. Ma az Adobe Labs webhelyen kiadták a nyílt forráskódú Flex keretrendszerre épülő Adobe Flash Builder 4 második bétaverzióját, amely erőteljes új szolgáltatásokkal támogatja a gyors, gazdag internetes alkalmazások fejlesztését. A második bétaverzió az új Flash Builder számos kódszerkesztő és tesztelési szolgáltatásának fejlettebb változatát kínálja, leegyszerűsíti a csatlakozást a Java-szolgáltatásokhoz és javítja a Flex keretrendszer új „Spark” összetevőinek használatát, így termelékenyebb munkafolyamatot biztosít a tervezők és fejlesztők között, és teljes mértékben testre szabhatóvá teszi a gazdag internetes alkalmazásokat. Emellett a Flash Builder integrálható az új LiveCycle Enterprise Suite 2 rendszerrel, így a fejlesztők könnyebben hozhatnak létre vállalati gazdag internetes alkalmazásokat, és csatlakozhatnak a vállalati rendszerekhez. Az Adobe Flash Builder szoftverrel kapcsolatos információkat és a letölthető második bétaverziót a www.adobe.com/go/flashbuilder4 címen találja.

A mai napon megjelent az Adobe Flash Catalyst második bétaverziója is. Ez az új professzionális interakciótervezési eszköz könnyedén integrálható a fejlesztési munkafolyamatba, és segítségével a tervezők gyorsan, kódolás nélkül készíthetnek kifejező felületeket és interaktív tartalmat. Az új szolgáltatások közé tartozik a videók gyors hozzáadása a projektekhez, egyéni lejátszásvezérlők használata, hangeffektusok a további felhasználó visszajelzéshez, simább mozgást biztosító, használatot megkönnyítő vezérlőelemek, valamint az SWF-kimenet mellett a projektek exportálása és böngészőn kívüli futtatása az Adobe AIR használatával. Az Adobe Flash Catalyst szoftverrel kapcsolatos információkat és a letölthető második bétaverziót a www.adobe.com/go/flashcatalyst címen találja.

Az Adobe Flash Platform szorosan integrálható az Adobe Creative Suite4 termékcsaláddal.

Kiszolgálók az online videotartalmak problémamentes folyamatos letöltéséhez


Az Adobe bemutatta terveit, amelyek keretében a Flash Platformon új protokoll támogatásával segíti a médiafájlok HTTP-alapú folyamatos letöltését, beleértve a Flash Access 2.0 szoftverre épülő tartalomvédelem integrálását. A Zeri kódnevű HTTP-technológiák iparági szabványokra épülő nyílt formátumot alkotnak, és segítségükkel a tartalmak kiadói, terjesztői és partnereik olyan eszközökhöz jutnak, amelyekre szükségük van a HTTP-infrastruktúra kiváló minőségű médiaterjesztésre való használatához a Flash Player 10.1 és AIR 2 rendszereken, asztali gépeken és eszközökön. Az ügyfelek jelenleg a Flash Media Server 3.5 szoftverrel biztosítják az interaktív média élményét, a kiváló hálózati hatékonyságot, az intelligens gyorsítótárazási technológiát és a valós idejű kommunikációt, most pedig rugalmasan használhatják a HTTP-alapú folyamatos letöltést. A Zeri támogatni fogja az összes manapság elérhető médiakodeket, és továbbra is támogatja a kiváló minőségű élő és rögzített médiaadatokat, az adaptív bitsebességet és a hálózati DVR-támogatást a Flash-lejátszókban. A Zeri projekt és a Flash Media Server 3.5 segítségével a Flash Platform a kiváló minőségű médiaélmény következő generációját teremti meg nagy léptékben.

Valós idejű együttműködést biztosító szolgáltatások

A nemrégiben bemutatott Adobe Flash Platform Services olyan internetes üzemeltetett szolgáltatások, amelyek segítségével a fejlesztők innovatív képességekkel egészíthetik ki webes alkalmazásaikat, és megjósolhatóan működő, költséghatékony telepítési modellt használhatnak. A fejlesztők, hirdetők és kiadók az Adobe Flash Platform Services használatával megoszthatóvá, társaságivá és együttműködést segítővé tehetik alkalmazásaikat.

Ma az Adobe új együttműködési szolgáltatással egészítette ki a Flash Platform Services megoldást. Az Adobe LiveCycle Collaboration Service (korábban Adobe Flash Collaboration Service) üzemeltetett szolgáltatás olyan méretezhető megoldást jelent a fejlesztők és a vállalatok számára, amelynek használatával egyszerűen hozható létre valós idejű, többfelhasználós együttműködés a meglévő vagy új gazdag internetes alkalmazásokban, így növelhető a bevétel, valamint könnyebbé válik az új ügyfelek megszerzése és megtartása. A Flash Platformra épülő és a LiveCycle Enterprise Suite 2 részeként elérhető üzemeltetett szolgáltatás a globális telepítés, karbantartás és skálázhatóság problémái nélkül biztosítja a környezetbe ágyazott együttműködés élményét.
 

Kulcsszavak: flash multimédia Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09