Instant Article – azonnali hírek a Facebookon

Vértes Judit, 2015. május 4. 13:21

Az Instant Article alkalmazással az a célja a Facebooknak, hogy az itt megosztott hírek tartalmát a felhasználók azonnal olvashatják, miközben a hírek szolgáltatói is hozzájuthatnak a reklámbevételhez.

Jelenleg ha szeretnénk megnézni egy Facebookon megosztott cikket, vagy videót, a megosztásra kattintva meg kell várni, amíg betölt az oldal ahol az adott cikk található. Az Instant Article alkalmazásba feltöltött tartalmakat azonban az oldalon maradva is elolvashatjuk. A Facebook ennek kapcsán folytat tárgyalásokat kiadókkal és tartalom szolgáltatókkal. A hírek megosztói részesedést kapnának az oldal reklámbevételéből.

 

Mindez a felhasználó számára megkönnyítené a tartalmak elérését, nem kell várni az oldal letöltésére. Másrészt így a Facebook oldalakon maradnának a felhasználók.

 

A Wall Street Journal jelentése szerint tartalom szolgáltatók egyelőre nem biztos, hogy szeretnék szorosabbra fűzni a Facebookkal való kapcsolatukat, és nem igazán látják, hogyan tudják kontrolálni az Instant Articles alkalmazásban megjelenő cikkeket.

 

A hét elején kezdte a tesztelését egy másik alkalmazásnak a közösségi oldal, mely segítségével priorizálhatjuk bizonyos barátok frissítését.  Mindezekkel az alkalmazásokkal azt próbálják elérni, hogy minél több időt töltsenek el a Facebook oldalain.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59