A Cellum Global befektetési megállapodást írt alá az indonéz Telkommal

forrás: Prím Online, 2018. január 30. 17:57

A Cellum Global stratégiai együttműködési és befektetési megállapodást írt alá kedden Budapesten a Metranettel, Indonézia piacvezető infokommunikációs (ICT) cégcsoportjának, a Telkom Indonesia leányvállalatával. A Délkelet-ázsiai telekommunikációs óriás kisebbségi tulajdonrészt szerez a mobilfizetési megoldásokat fejlesztő magyar cégben, és egyben biztosítja a Cellum fintech szolgáltatásainak elterjedését az indonéz piacon.

Indonézia Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdasága, az elmúlt fél évtizedben megközelítőleg 5%-os éves GDP növekedést volt képes fenntartani. 261 milliós népességének fele 30 év alatti. Az ország legnagyobb informatikai és kommunikációs cégcsoportja a Telkom, amely több mint 130 millió ügyféllel rendelkezik. A telekommunikációs óriás részben állami, részben magántulajdonban van, részvényeit több nemzetközi tőzsdén is jegyzik.

 

A megállapodás értelmében a Telkom két lépésben végrehajtott tőkeemeléssel 30,4%-os tulajdonrészt szerez a Cellumban. A cég operatív irányítása továbbra is a jelenlegi menedzsment kezében marad.

 

„A Cellum számára a megállapodás fontos mérföldkövet jelent. Jóval több egy jelentős pénzügyi befektetésnél. A Telkom már korábban a Cellum fintech platformját választotta üzleti szolgáltatásaihoz, a mai nappal pedig az indonéz infokommunikációs piac vezető vállalata teljes mértékben elkötelezte magát az együttműködésünk mellett. A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy üzleti tevékenységeinket magasabb szintre emeljük Indonéziában és térségében. A tőkeemelés pénzügyi szempontból erősebbé tesz minket, és tartani tudjuk termékfejlesztési és növekedési terveinket” – mondta Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója.

 

„A Telkom vezető szerepet játszik Indonézia digitális átalakulásában, amelynek a pénzügyi technológia nélkülözhetetlen eleme. A Cellum platformja biztos alapot nyújt számunkra olyan korszerű fintech szolgáltatások elindításához, amelyek könnyebbé teszik ügyfeleink életét, vállalati partnereinknek pedig új üzleti lehetőségeket jelentenek. A közeljövőben számos tranzakciós szolgáltatást tervezünk indítani Indonézia egész területén” – jelentette ki Joddy Hernady, a Telkom Indonesia médiáért és digitális szolgáltatásokért felelős alelnöke.

 

„Amikor közép-európai üzletemberek fontos külföldi piacra szeretnének belépni, tipikusan a nyugati országokban gondolkodnak. A mi iparágunk azonban más: jelenleg a világ leggyorsabban növekvő fintech piaca Délkelet-Ázsia” – tette hozzá Kóka János.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59