A P Smart is új Huawei FullView kijelzővel érkezik

forrás: Prím Online, 2018. január 31. 12:24

A P Smart az egyik legnagyobb kijelző-test aránnyal rendelkező, FullView kijelzős Huawei okostelefon, ráadásul duál kamerával, hátlapi okos ujjlenyomat-olvasóval és navigációval is felszerelte a gyártó. A P sorozat legújabb tagja 5,65 hüvelykes kijelzővel érkezik, képernyője egy kattintással megosztható, így egyszerre akár két alkalmazás is futtatható rajta.  A készülék arc- és mozdulatfelismerő előlapi „beauty” kamerájával a felhasználók már a tenyerük felmutatásával is készíthetnek szelfiket.

FullView kijelző, amelyen minden nagyban látszik

Az új P Smart modell lekerekített kijelzője 76 százalékos kijelző-test arányú, 5,65 hüvelykes, Full-HD+ felbontású és 18:9-es képarányú. Az új készülék a P sorozat tervezési stílusának nyomdokaiba lépve vékony fémtesttel, sima hátoldallal és három, a fémtest tetején és alján ügyesen elrejtett antennával rendelkezik. Mivel a FullView kijelző nagyobb mérete miatt közel ötven százalékkal csökkent az antennák és rádiófrekvenciák számára rendelkezésre álló hely, a gyártó a fém akkumulátorfedél méretének és elhelyezésének módosításával biztosította, hogy a helycsökkenés egyáltalán ne befolyásolja az okostelefon teljesítményét. 

 

A készülék egyedi, egy kattintással indítható, osztott képenyő funkciója továbbá lehetővé teszi a felhasználók számára két alkalmazás egyidejű futtatását is. 

 

 

 

Duál kamera bokeh hatással és szelfi kamera gesztusvezérléssel

A gyártó a 13 MP+2 MP hátlapi duál kamerákkal szerelte fel az új modellt. A duál kamerával egyszerűen készíthetők nagy mélységélességű, úgynevezett bokeh-hatású fotók (bokeh-effektus: a kamera a fő témára fókuszál, miközben az azon kívül esőket elhomályosítja), és ehhez 16 különböző képhomályosító beállítást is kínál a P Smart – ezzel segítve a kiváló portréképek készítését. A nagy precizitású szenzoroknak és az új PDAF technológiának köszönhetően a kamera pontosabban és gyorsabban, valós időben fókuszál a kiválasztott tárgyra. Az élénk színeket a Huawei saját gyártmányú Hisilicon ISP processzora biztosítja, a precíziós lencséket pedig öt csoportban rendezték el, hogy akár éjszakai fotózás során, alacsony fényviszonyok mellett is éles képek készülhessenek. 

 

A fiatal felhasználóknak is kedvezve a Huawei P Smart 8 MP-s előlapi beauty kamerája pontosabban felismeri az arcokat és a nemeket, automatikusan állítja be a megfelelő színeket és a szépítő mód fokozatait. Az előlapi kamera Smart Face Beauty funkciója a gesztusvezérlésnek köszönhetően megkönnyíti a fotózást, így a felhasználó már a tenyere felmutatásával is készíthet magáról szelfiket. 

 

A P Smart megtanulja a felhasználó szokásait

A P Smart modellbe is a Huawei legújabb, hatalmas mennyiségű információ feldolgozására képes EMUI 8.0 operációs rendszere került. Az EMUI 8.0 – kombinálva a Kirin 659-es nyolcmagos processzorral, a machine learning-gel és az intelligens érzékeléssel – lehetővé teszi, hogy a készülék megtanulja a felhasználó szokásait, pontosan kiszámítsa viselkedését, és megfelelően ossza be a processzor használatát, hogy az időben szabadítson fel területet az alkalmazások használatához.

 

Az operációs rendszer legújabb fájlkezelő programja azt is megelőzi, hogy a telefon lelassuljon: a program folyamatosan tisztítja a rendszert és csökkenti a fájlok töredezettségét, így a készülékek működése gyorsabb és könnyedebb lesz. A Kirin 659 mellett a P Smart széria egy i5 koprocesszort is kapott, amivel a készülék könnyedén számolja például a lépéseket, megállapítja a távolságot, vagy a GPS-helyzetet, egyúttal készenléti állapotban biztosítja a készülék alacsony energiafogyasztását is.

Erős akkumulátor és szupergyors ujjlenyomat-olvasó

A gyártó a felhasználók igényeinek figyelembevételével alkotta meg a gyors, kényelmes használatot biztosító ujjlenyomat-felismerési rendszerét, amely a hátlapon helyezkedik el, így még kényelmesebb a képernyő feloldása. A P Smart a Huawei 4.0-ás ujjlenyomat-olvasó rendszerével azonnali és tökéletes pontosságú, 0,3 másodpercnél gyorsabb ujjlenyomat-felismerést biztosít (A hibás elutasítás aránya alacsonyabb két százaléknál, a hibás felismerés aránya pedig alacsonyabb, mint az 1:50000-es arány.) Az ujjlenyomat-felismerést a gyártó olyan egyéb funkciókkal ötvözte, mint a hívások fogadása, a navigáció, a fotókészítés, vagy böngészés a képek között, az ébresztő ujjlenyomatos kikapcsolása, az értesítési panel előhozása és az alkalmazások zárolása.

 

A Huawei 3,000 mAh-es akkumulátorral szerelte fel új modelljét, amely az intelligens energiatakarékos technológiával ötvözve biztosítja a készülék egész napos működését. A P Smart felismeri az energiaigényes alkalmazásokat, átfogó energiafogyasztási teszteket futtat, így jelentősen növeli az akkumulátor élettartamát. 

 

A készülék mindezek mellett rendelkezik WiFi híd funkcióval, mellyel az otthoni WiFi lefedettsége bővíthető, így a WiFi-jel tovább osztható négy másik eszközre.

 

Elérhetőség:

A Huawei P Smart február 9-én kerül a hazai boltok polcaira és a webáruházakba fekete, arany és kék színekben, 89 990 javasolt bruttó fogyasztói áron. A készülék a kiskereskedelmi partnerek és a szolgáltatók választékában is megtalálható lesz.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36