Lime: télen sem csökkent a rollerezési kedv Budapesten

forrás: Prím Online, 2020. február 6. 09:27

A közösségi e-rollermegosztó Lime összesítette az első budapesti téli időszak tapasztalatait a legkedveltebb útvonalakról és a legnépszerűbb időszakokról: a szilveszteri forgatag és a karácsonyi ünnepség előtt néhány órával mérték a rollerezési rekord időszakot. A különböző időjárási tényezők, mint az eső vagy a mínuszok kis mértékben befolyásolták az elektromos roller használatot.

A belváros, a körutak és az Andrássy út környéke voltak a téli időszak legtöbbször felkeresett rolleres útvonalai. A legnépszerűbb karácsonyi vásárok a belső kerületekben helyezkednek el, ezzel megnövelve az oda vezető útvonalakon a forgalmat. A Lime roller alternatív, fenntartható közlekedési megoldást nyújt a karácsonyi vásárra érkezőknek, amellyel környezetbarát módon, kevesebb károsanyag kibocsátással még a dugók és a fennakadások is elkerülhetők, amelyeket elsősorban az autók idéznek elő.

 

A legtöbb esetben a rollereket az “első és utolsó kilométer” megtételéhez használják, például a villamosmegállótól hazáig. A karácsonyi időszakban, amikor a tömegközlekedési eszközök egyáltalán nem, vagy csak korlátozott ideig közlekednek, a városlakók jellemzően autóba ülve jutnak el a város egyik feléből a másikba. A legutóbbi Lime felhasználási adatokból kiolvasható, hogy a budapestiek szívesen választották a környezetbarát alternatívát: karácsonykor és szilveszter napján az e-rollerek használatának aránya 46 százalékponttal magasabb volt egy átlagos téli naphoz képest.

 

 

A rekordot a téli időszakban december 31-én jegyzik pár órával a szilveszteri mulatságok kezdete előtt. A legtöbb felhasználó úti célja a városközpont volt, ahol különböző programokon vehettek részt később az est folyamán.

 

Az éghajlatváltozás eredményeképp az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb manapság. A Lime a megosztáson alapuló közlekedés új kultúrájának megteremtésével, a fenntartható, környezetbarát, mindenki számára elérhető szolgáltatásával kíván szembenézni a városi élet kihívásaival. A téli időszakban az eddigi enyhe időjárás elősegítette a biztonságos közlekedést, azonban a december eleji havazások idején a Lime felfüggesztette szolgáltatását két estére, hogy biztosítsa a felhasználók testi épségét. Esős és fagyos napokon a Lime használata visszaesett.

 

„Ez az első tél a Lime budapesti indulása óta és egyértelműen elégedettek vagyunk az eredményekkel. Az egyre több autó, a megnövekedett forgalom és a kialakuló dugók kedvezőtlen környezeti hatást gyakorolnak a nagyvárosokra, ideértve Budapestet is. Jó azt látni, hogy a fenntartható közlekedés iránt elkötelezett városlakók télen is használják az elektromos rollereket. Ilyenkor is megtesznek minden óvintézkedést a biztonságos közlekedés érdekében, amelyre mi is mindig ösztönözzük őket” – mondta el Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14