Zalaegerszegen is elérhető az autós, érintésmentes koronavírus tesztelés

forrás: Prím Online, 2020. május 21. 15:01

Budapest után már Zalaegerszegen is elérhető az autós, áthajtásos koronavírus tesztelés. A Magyarországon elsőként a DriveCell Systems Zrt. által megvalósított megoldásnak köszönhetően bárki az autójában ülve elvégezheti a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus tesztet. Az online regisztráció jóvoltából az adatkezelés papírmentesen, digitálisan történik, a tesztelés pedig teljesen érintésmentes. Az újabb tesztállomás nemcsak országos, de régiós szinten is segítséget nyújthat abban, hogy a gazdaság minél hamarabb újraindulhasson, az emberek pedig visszatérhessenek mindennapi életvitelükhöz.

 Május 20-án, Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnok parkolójában is megnyitja kapuit az autós, áthajtásos koronavírus Tesztállomás. A hazai DriveCell Systems az okos mobilitási megoldásokat fejlesztő Rollet együttműködésével indította el a projektet először a fővárosban, április végén. Egyelőre napi 100 személy számára nyílik meg a lehetőség az áthajtásos koronavírus teszt elvégzésére Zalaegerszegen, bejelentkezni a Tesztallomas.hu nevű platformon lehet. A már több országban is sikeresen működő tesztelési modell előnye, hogy a vizsgálaton résztvevő személy a mintavétel során végig autója biztonságos környezetében maradhat. 

 

 

Megbízható és gyors vizsgálat 

Erdős Gergely, a DriveCell Systems Zrt. alapítója a zalaegerszegi nyitás kapcsán elmondta: „Már a kezdetektől több hazai tesztállomás létrehozásával terveztünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a fővárosi nyitás után ilyen gyorsan sikerült vidéken is elindulnunk. A rendszer sikeresen működik, hiszen az itthon elérhető egyik legbiztonságosabb tesztfolyamatot biztosítjuk: a mintavételre csak előzetes online regisztráció után, időpontra való érkezést követően kerül sor, ezáltal a teljes adatkezelés digitálissá válik. Maga a mintavételi folyamat is rendkívül gyors, mindössze pár percet vesz igénybe.”

 

A Tesztállomás által alkalmazott nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus vizsgálat során a levett orr- és garatnyálkahártya mintákat speciálisan felszerelt laboratóriumban elemzik ki. A teszt alkalmas arra, hogy kimutassa a koronavírus jelenlétét a szervezet hámsejtjeiben, így a módszerrel az aktív fertőzöttség mutatható ki. 

 

 

Egyre több negatív esettel az élet és a gazdaság is újraindulhat 

„A lazító intézkedések bevezetésével még nagyobb hangsúlyt kap a széleskörű tesztelés. Minél több negatív esetet szűrünk ki, annál gördülékenyebben tudnak az emberek visszatérni a munkavégzéshez és megszokott életvitelükhöz. Ezáltal a Tesztállomás abban is nagy szerepet játszik, hogy régiós és országos szinten is újraindulhasson a gazdaság” – mutatott rá Andy Zhang, a Tesztállomás technológiai hátterét biztosító Rollet alapítója.     

 

A vizsgálatra kizárólag személygépjárművel, vagy minibusszal érkezhetnek a résztvevők. Egy gépjárműben több vizsgálatra érkező személy tartózkodhat, kísérő viszont nem.  A teszt alapára 26.900 Ft.

 

„Nagy örömmel fogadtuk a Tesztállomás érkezését, hiszen ezáltal a megye lakosai egy újabb lehetőséget kapnak a tesztelésre. Reméljük, hogy ennek hatására nemcsak alacsonyan tudjuk tartani a fertőzöttség szintjét, hanem egyre több negatív mintával a régió életét is hamarabb újra tudjuk indítani” - hangsúlyozta dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36