A Samsung bemutatta legújabb HD tévéit

forrás Prim Online, 2008. január 11. 12:48

A Las Vegasban rendezett szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatta be a Samsung a legújabb LCD TV sorozatát.

A 2007-es év kiemelkedő újdonságai, mint például a LED háttérvilágítás az LCD TV-knél, vagy a FilterBright technológia a plazma TV-k esetében elsősorban a képminőség tökéletesítéséről szóltak.

Az új sorozat tervezésekor egészen új technológiákat alkalmaztak, melyek eddig csak más olyan iparágak jellemzői voltak, mint például az autógyártás, vagy a divatipar. A fekete zongoralakk megjelenés megtartása mellett a készülékek egy leheletnyi színt kaptak az éleken. Az ezt kiegészítő enyhe ívek egyedi megjelenést adnak a Samsung új Full HD TV-inek. Az eredmény magáért beszél: az új készülékek bármelyik nappali ékévé válnak, de mégsem hivalkodnak.

Az új Full HD sorozat már több mint egyszerű tv. A prémium készülékek egy opcionálisan megvásárolható digitális adapterrel alkalmasak információk a néző által meghatározott RSS- csatornákon keresztüli megjelenítésére, továbbá streamelt webes tartalmak és PC fájlok fogadására. Így – tartalomszolgáltatótól függően – a legfrissebb tőzsde, sport vagy politikai hírek jelennek meg a képernyőn – amikor csak akarjuk – akár más program figyelése közben is.

Egyebek mellett egy 2.0 USB és 3 db 1.3 HDMI csatlakozó gondoskodik a tökéletes adatbevitelről. Így a készülék kristálytisztán jeleníti meg a fényképezőgépeken, digitális kamerán, házimozirendszeren, számítógépen vagy akár mp3 lejátszón tárolt tartalmakat.

Az új 6-os Full HD sorozat minden szögből 178ş-ban nyújt tökéletes képet az SPVA paneleknek köszönhetően (SPVA: Super Patterned Vertical Alignment). A készülékekben egy gyorsabb új folyadékkristályt használnak, így a válaszidő mindössze 4 ms-ra csökkent. Ez a rendkívül gyors válaszidő pedig kiegészül a 120 Hz-es mozgásoptimalizáló technológiával, ami mind a videojátékok kedvelőinek, mind a sport- vagy akciófilmek nézőinek jelent még élesebb, tisztább képet. Az új Full HD sorozatban a tökéletes színmegjelenítést biztosító Super Clear Panel egy újabb generációja nyújt ragyogó színeket és igazán tökéletes fekete színmegjelenítést, illetve csökkenti le a kívülről érkező fényvisszaverődéseket.

Kulcsszavak: CES TV Samsung

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14