Ingyenes kurzus az Oracle-től köztesszoftver-fejlesztés témában

Folytatódik az Oracle Hungary sikeres Junior Képzés programja

Mészáros Péter, 2009. március 6. 09:02

Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék közreműködésével ingyenes szemináriumsorozatot szervez informatika hallgatók számára.

A képzés célja, hogy olyan ismereteket nyújtson a hallgatóknak, melyek megfelelnek a jelenlegi munkaerőpiaci igényeknek és így megkönnyítikelhelyezkedésüket. A szemináriumokat az Oracle University és az Alerant Informatikai Zrt. elismert oktatói tartják a Budapesti Műszaki Egyetemen. A vidéki intézmények regisztrált hallgatói webszeminárium keretében követhetik az előadásokat.

A 2009-es tavaszi félév címe Fusion Middleware Development, az előadások lefedik a szolgáltatásorientált-architektúra (SOA), portálok, middleware biztonság, alkalmazás szerver architektúra és monitorozás, fejlesztőeszközök témákat. A kurzust elvégző és sikeres vizsgát tevő hallgatók oklevelet kapnak. A legjobb eredményt elért diákok ezenkívül egy emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében.

Az Oracle Junior Képzést 2007-ben indította a cég azzal a céllal, hogy az Oracle partnerek és felhasználók szakemberigényét kielégítse naprakész, piacképes tudással rendelkező, Oracle technológiákat ismerő fiatal szakemberek felkészítésével. Az előző szemeszterekben modern adatbázistechnológiákról, adattárház építésről és üzleti intellligencia technológiákról volt szó. A képzés nem titkolt célja, hogy az Oracle partnercégei a legjobb eredményt elért hallgatókat megismerhessék és álláslehetőséget kínáljanak nekik. A tanfolyamon résztvevők száma 2007 óta folyamatosan növekszik, a jelenlegi kurzusra 550 diák jelentkezett, és a regisztráció még nem zárult le. A képzés weboldalán megtekinthetők a részletek.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38