Adatszinkronizáció Novell Mobility Pack-el

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 20. 08:20

A Novell adatszinkronizációs megoldása most Mobility Pack csomaggal kiegészített változatban is elérhető, a rendszer biztosítja az e-mailek, a naptárbejegyzések, a címjegyzékek és a feladatok szinkronizálását a különféle vállalati rendszerek között.

A Novell adatszinkronizációs megoldásához mostantól elérhető Mobility Pack szinkronizálja a kritikus fontosságú alkalmazásokból származó adatokat az ActiveSync kiegészítővel rendelkező mobil platformokkal. Az eszközhöz elérhető csatolók segítik az együttműködést a különböző vállalati rendszerekkel pl. a Novell GroupWise-zal vagy a Microsoft SharePointtal. A Data Synchronizer Mobility Pack segítségével a vállalati adatok az ActiveSync kiegészítővel rendelkező mobil eszközökkel – mint például az iPhone, Android, Symbian, Palm és Windows Mobile mobiltelefonokkal – is szinkronizálhatók. A kiszolgáló-oldali szinkronizálás lehetővé teszi, hogy a Novell Data Synchronizer felhasználói az alkalmazások közötti manuális váltás nélkül bárhol és bármikor hozzáférjenek a különféle alkalmazásokban és eszközökön tárolt naprakész adataikhoz. A felhasználók ezzel időt takaríthatnak meg és az IT-részleg leterheltsége is csökken, hiszen egyetlen központi helyen zajlik a szervezet összes adatának kezelése.

„A Novell Data Synchronizer több adatforrást és több célhelyet kezel egyszerre, nem kötődik egyetlen konkrét alkalmazáshoz vagy eszközhöz sem. Függetlenségének köszönhetően az adatok és események szinkronizálása a rendszerek széles körén elvégezhető, beleértve a hagyományos csoportmunka-megoldásokat, valamint a kulcsfontosságú vállalati alkalmazásokat, mint például a CRM vagy az ERP megoldások” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell üzletfejlesztési vezetője. „A Novell Data Synchronizer valós időben vezeti át a kapcsolódó rendszerek bármelyikében végrehajtott módosítást a többi kapcsolódó rendszerre is. Még a legkisebb módosítás szinkronizálása is megtörténik az összes rendszerrel. Így például az értékesítési és marketing vezetők gyorsan hozzáférhetnek a legfrissebb  adatokhoz az olyan alkalmazásokból és eszközökről, amelyek csatlakoznak a szervezet CRM rendszeréhez vagy egyéb értékesítési rendszereihez” – tette hozzá Hargitai.

A Novell Data Synchronizer Mobility Pack adatszinkronizációs megoldás váltja föl a Novell GroupWise Mobile Server terméket. A termék a Novell GroupWise, a Novell Teaming, a Novell Open Workgroup Suite és a Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition termékekre érvényes termékkövetéssel rendelkező ügyfelek számára ingyenesen elérhető, a csatolók pedig ezen felül megvásárolhatók.

A Novell Data Synchronizer főbb funkciói:


Kiszolgálóoldali szinkronizálás:
amint a felhasználó frissíti az adatokat az alkalmazásokban vagy a mobil eszközökön, a Data Synchronizer valós időben tárolja a módosításokat, hogy a többi kapcsolódó alkalmazás és eszköz is automatikusan hozzáférhessen ezekhez az adatokhoz.
Mobil integráció: amikor a felhasználók mobil eszközökön dolgoznak, a kapcsolódó alkalmazásokban is megtörténik az adatok szinkronizálása. A Novell GroupWise-ban tárolt e-mailek, naptárak és címjegyzékek számos mobil eszközzel és operációs rendszerrel szinkronizálhatók, például: iPhone, Android, Symbian, Palm és Windows Mobile.
Alkalmazásintegráció: a Data Synchronizer egyszerűen integrálható a vállalati alkalmazásokkal, így kiküszöbölhető, hogy ugyanazt azt információt manuálisan kelljen bevinni a különböző rendszerekbe. A megadott adatokhoz a különféle alkalmazások, eszközök és felhasználók bárhonnan, azonnal hozzáférhetnek.
Bővíthető és jól konfigurálható: a már meglévő csatolók a Data Synchronizer szoftverfejlesztői eszközén (SDK – Software Development Kit) és nyílt alkalmazás programozói felületén (API – Application Programming Interface) keresztül a vállalati IT-környezet egyedi igényeinek megfelelően testre szabhatóak.
Több végpontot kezelő integráció: a Data Synchronizer a több alkalmazásból származó adatokat több célhellyel is szinkronizálja.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36