Egyesülnek a magyarországi Siemens vállalatok

forrás Prim Online, 2011. március 31. 14:44

A Siemens Zrt., a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesülésével egységes Siemens vállalat jön létre Magyarországon – ennek első lépéseként a Siemens Transzformátor Kft. 2011. április 1-jével, a Siemens Erőműtechnika Kft. pedig október 1-jével beolvad a Siemens Zrt.-be. Az üzleti év végéig lezáruló folyamat eredményeként a magyarországi Siemens leányvállalatok egyetlen társaságba tömörülnek, hogy jobban kiaknázhassák az együttműködésben rejlő lehetőségeket. Az egyesülés a Siemens globális cégösszevonási stratégiájába illeszkedik.

A Siemens AG országonként egyetlen vállalatban kívánja egyesíteni a lokális Siemens leányvállalatokat. A nemzetközi stratégia részeként Magyarországon megkezdődött és az üzleti év végére lezárul a Siemens Zrt., a Siemens Transzformátor Kft. és a Siemens Erőműtechnika Kft. egyesülése. „ Az integráció megerősíti a Siemens pozícióját Magyarországon, a szervezeti egyesülés lehetőséget teremt a néhány területen már korábban megkezdett együttműködés kibővítésére” – nyilatkozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. vezérigazgatója.

A komplex integrációs folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a Siemens Transzformátor Kft. 2011. április 1-jével, a Siemens Erőműtechnika Kft. pedig 2011. október 1-jével egyesül a Siemens Zrt.-vel.  Jogi értelemben a két társaság beolvad a Siemens Zrt.-be, ami garantálja a jogfolytonosságot a munkavállalók és a partnerek számára. A belső és külső felekkel jelenleg érvényben lévő szerződések hatályban maradnak. 

A vezérigazgató kiemelte, hogy három egyenrangú fél integrációjáról van szó, amelynek során figyelembe veszik az egyedi sajátosságokat és a szakmai kompetenciákat, a gyártó tevékenységek pedig a jelenlegi telephelyeken folytatódnak. „A folyamatok egységesítése és a szinergiák kihasználása erősíti a vállalatcsoportot, s lokálisan is számos pozitív hatása van: hosszabb távon stabilizálja a társaságot, hatékonyabb piaci fellépést tesz lehetővé, így összességében növeli a munkahelyek biztonságát” – mondta a vezérigazgató. A magyarországi Siemens számára külön előny, hogy az egyesülés eredményeként nő a vállalat súlya a közép- és kelet-európai régión belül.

Siemens – több mint 120 éve Magyarországon

A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta – a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve – a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében, az elektrotechnikai és elektronikai iparban.

A Siemens AG általános magyarországi képviseletét a hazai Siemens csoport vezető vállalata, a budapesti székhelyű Siemens Zrt. látja el. Kereskedelmi és szolgáltató profilja magában foglalja a Siemens termékek, rendszerek és technológiai megoldások hazai értékesítését, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat (tanácsadás, tervezés, engineering, telepítés, üzembe állítás, műszaki üzemeltetés, szerviz) a következő fő területeken: energia- és környezetmenedzsment, egészségügy; automatizálás és irányítás, közlekedés, ipari és közületi infrastruktúrák, IT-megoldások és -szolgáltatások.

A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens leányvállalatok a 2009–2010-es üzleti évben együttesen 1857 munkatársat foglalkoztattak, és 89,7 milliárd forintos összforgalommal járultak hozzá az ország gazdaságához.

Siemens Transzformátor Kft.

A Siemens Transzformátor Kft. 2010-ben alapításának 50. évfordulóját ünnepelte. A Csepeli Transzformátorgyárat mint állami vállalatot 1960-ban alapították, és a Duna szigetének dél-pesti ipari területén alakították ki. A vállalat 1996 óta fontos ága a Siemens AG transzformátorgyártásának. A vállalat 1999 óta Siemens Transzformátor Kft. néven működik. Ugyanebben az évben vették át a német termelési központtól a 400 kVA-es „Geafol” márkanevű műgyanta transzformátorok gyártását, majd 2001-ben a 250 kVA-es olajtranszformátorok termelése is ide került a portugál társgyártól. 2009-ben a gyár termelőüzeme a GEAFOL transzformátorok gyártására felépített csarnokkal bővült. A Siemens Transzformátor Kft.-nél 524-en dolgoznak. A gyár éves gyártási kapacitása 1996-ban 800 trafó volt, ez mára 20 ezerre növekedett.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59