Az LG újgenerációs három dimenziós televíziói

forrás Prim Online, 2011. április 14. 21:19

Az LG legújabb televízióiban, a CINEMA 3D TV-kben, az úgynevezett FPR (Film Patterned Retarder) azaz a speciális filmrétegen alapuló technológia választja szét a bal és jobb szem számára előállított képeket, amelyekből azután a CINEMA 3D szemüveg alkotja meg a kép kettőződését mellőző 3D képet. Az így kapott képminőség - a világon elsőként - kiérdemelte két európai székhelyű, világhírű tanúsító intézet, az Intertek és a TÜV CINEMA 3D TV "villódzásmentes" minősítését.

Az újgenerációs 3D televízió további előnye, hogy a kétdimenziós tartalmakat 3D-re konvertálja, így a felhasználó a televíziós adásnál is tapasztalhatja a három dimenzió adta különleges élményt. Az eredetileg is 3D-s tartalom a CINEMA 3D TV-ken a mélységük mellett szinte kilépnek a képernyőn túlra, a műsor a nappalainkban úszik. Ezzel szemben a felkonvertált adás inkább mélységet kap, ami a két dimenziónál sokkal gazdagabb élményt nyújt.
 
Az LG a CINEMA 3D TV mellé kapott 3D szemüveg mindössze 16 grammos, nincsenek benne elektromos alkatrészek, így teljesen mellőzi az elektromágneses hullámokat, kevésbé sérülékeny és tölteni sem kell.

A CINEMA 3 TV az LG Smart TV technológia előnyeit is magában hordozza. Egyszerű kezelőfelületével a CINEMA 3D TV megkönnyíti a hozzáférést a különböző internetes tartalmakhoz.

Az LG CINEMA 3D tévékből az LW4500 és az LW5500 már elérhető a nagyobb szórakoztatóelektronikai szaküzletekben, a többi modell pedig folyamatosan kerül a boltokba. A 42 inches LW650S bruttó ajánlott fogyasztói ára: 384 990 forint.
 

Kulcsszavak: 3D TV LG

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érettségi-para szülőként? HR szakértői tippek következnek!

Elindult a 2024-es érettségi szezon: országszerte 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700 középiskolás érettségizik. Ez az időszak legalább olyan megterhelő és kihívásokkal teli a szülők számára, mint a diákoknak, hiszen a gyermekük jövőjéről van szó, és az érettségin nyújtott teljesítményen sok múlhat. Rengeteg a kérdés: felveszik a gyermeküket a kívánt szakra? Mi lesz, ha nem nyer felvételt, vagy meggondolja magát időközben és egy másik irányba szeretne menni? Egyáltalán mi történik, ha mégsem úgy alakul minden, ahogyan azt a gyermek és a szülő eltervezte? Most ezekre az eshetőségekre hívja fel a figyelmet és ad néhány szakértői tippet a Mind-Diák Szövetkezet vezetője, Göbl Róbert.

2024. május 6. 13:14

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55