Jelentős áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

OTS - Cégvonal, 2011. június 28. 08:15

Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert - ún. agilis - munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés egy gyűjtőnév, amelynek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és a kreatív, önmegvalósító munkavállalói hozzáállás is. A világ vezető szoftver-fejlesztő vállalatai telepedhetnek le Magyarországon.

Dr. Bodó Árpád Zsolt a Sprint Consulting vezető tanácsadója elmondta, hogy Magyarországon a világ több vezető informatikai vállalata működtet fejlesztési központot. Ezeknél a cégeknél általában jól felkészült, kvalifikált szakemberek dolgoznak - azonban a munka szervezése döntő módon van hatással az eredményességre. Nem csupán arról van szó, hogy kiváló fejlesztők, informatikusok, programozók jussanak munkalehetőséghez, kimagasló üzemi és egyéni teljesítmény elérésére akkor nyílik lehetőség, amennyiben jól felkészült szakemberek a világ legmodernebb, munkaszervezési módszertana alapján végezhetik munkájukat. A munkavállalók elégedettsége, a csökkenő fluktuáció, a kimagasló teljesítmények több száz új munkahely kialakítását alapozhatja meg több tucat informatikai vállalatnál.Ez hozzájárulhatnak a munkavállalók munkaerőpiaci kilátásainak javulásához, valamint a munkaerő felértékelődéséhez is - mondta el Bodó Árpád Zsolt.

A Sprint Consulting a világ több vezető informatikai cégének a referenciájával rendelkezik, amelyeknél SCRUM módszertan bevezetését követően kimagasló eredmények elérésére voltak képesek ezek a vállalatok. Az agilis módszertanokkal járó versenyképesség-növekedés ma már nem csupán a piaci részesedés emelése vagy a gazdasági világvállság leküzdése szempontjából fontos, hanem az oly gyakori leányvállalatok közti regionális versenyben is meghatározó. Ez olyan hozzáadott érték, mely segíthet abban, hogy környező országok helyett hazánkban maradhassanak, vagy akár ide érkezzenek fejlesztési projektek. A befektetők, megrendelők körében egyrekeresettebbek az agilis módszertannal működő beszállítók, mivel folytonos belelátást nyújt a termék fejlődésébe, számos garanciát nyújt arra, hogy kiváló termék fejlődjön ki, illetve beépített mechanizmusaival magas kockázatcsökkentő hatásokkal bír. Mind a nagyvállalati szektor, az államigazgatási (önkormányzati) intézmények számára, de a KKV-k részére is gazdasági áttörést hozhat a módszertan bevezetése, egyben a foglalkoztatottság mértéke is alapvető fordulatot vehet, amely a magyar gazdaság egészére is, a GDP-t mérhető módon pozitív irányba elmozdító hatása lehet, - vélte Bodó Árpád Zsolt. A Sprint Consulting filozófiája nem kizárólag a tanácsadói és audit tevékenységek értékesítése, hanem az empirikus, már számos helyen, a nemzetgazdaság legkülönbözőbb ágazataiban eredményesen alkalmazott tapasztalatok átadása.

Kulcsszavak: munkaerőpiac munkaerő

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36