Megújult StruxureWare adatközponti megoldás a Schneider Electric-től

forrás Prim Online, 2011. szeptember 20. 09:50

A Schneider Electric bemutatta StruxureWare for Data Centers menedzsment szoftvercsomagját, amely az adatközpontok kritikus infrastruktúra rendszerei számára egy felületen nyújt integrált, többszintű megoldást. A megújult adatközponti megoldás egyfajta szoftvergerinc, amely egyesíti a Schneider Electric piacvezető adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) és épületfelügyeleti (DCFM) szoftvereszközeit.

A StruxureWare for Data Centers felügyeleti csomag egy sor alapfunkciót és további opcionális lehetőséget kínál - valós idejű megjelenítés, kiértesítés, jelentéskészítés - az informatikai infrastruktúra elemek és az épületüzemeltetés terén. A Schneider Electric menedzsment szoftvercsomagja az alábbi felügyeleti és üzemeltetési elemeket tartalmazza:

·    StruxureWare Central (korábban InfraStruxure Central)
– Gyártó független alap szoftver, amely egységes nézetet és analitikai funkciókat biztosít az IT összetett fizikai infrastruktúrája számára. A szoftver kommunikál az épület-, energia-, vállalati- és hálózatmenedzsment rendszerekkel, ezáltal javítja az energia- és költséghatékonyságot. Az új StruxureWare Central, valamint a Blackberry és iPhone mobil alkalmazások segítségével az adatközponti vezetők már nem csak számítógépükön tudják nyomon követni a riasztásokat, eszközcsoportokat vagy az érzékelők értékeit.

·    StruxureWare Power és StruxureWare Cooling – Alkalmazások, melyek a Schneider Electric innovatív és piacvezető energiamenedzsment (korábban Powerlogic ION Enterprise) illetve hűtés-automatizálási (korábban TAC Vista Continuum) termékeire épülnek, alkalmazkodva az adatközpontok speciális és egyedi igényeihez.
-    A StruxureWare Power felügyeli az épület és az adatközpont elektromos infrastruktúráját. A rendszer alapfunkciói közé tartoznak az energiafogyasztási trendek, illetve az energiaellátás minőségét érintő események jellemzőinek tárolása és megjelenítése, valamint az energiaellátó rendszer bemutatása az átfogó nézettől egészen a berendezések szintjéig.

-    A StruxureWare Cooling felügyeli, és automatizálási funkciókkal támogatja a komplexum teljesen integrált környezetfelügyeleti rendszerét, beleértve a hő-központot is. Speciális felügyeletet biztosít az adatközpont hűtővíz-ellátó rendszeréhez, beleértve a hűtőtornyokat, vízhűtőket, szivattyúkat, továbbá az adatközponti és rack-es légkezelőket. A rendszer opcionális elemei közé tartozik az általános beléptető rendszer és a videó megfigyelés lehetősége.

·    StruxureWare Operations – Az üzemeltetési csomag egy második generációs adatközponti menedzsment keretrendszer, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a mindennapi üzemeltetésüket. Az iparág egyik vezető DCIM keretrendszere, amely skálázható, hibatűrő megoldást nyújt a modern adatközponti menedzsment minden terén, a készletnyilvántartástól a kapacitás-menedzsmentig, számos adatmegjelenítési móddal és okostelefon integrációval. A keretszerkezet lehetővé teszi bővítések vagy adatközponti konszolidációk előzetes költségtervezését, valamint képes jelezni, hogy ezeknek a változtatásoknak milyen hatása lenne a létesítmény különböző elemeire. Rálátást biztosítva az adatközpont kulcsfontosságú működési paramétereire (KPI), támogatja a felhasználókat a szolgáltatási szerződésekkel (SLA) és működési költségekkel kapcsolatos döntéshozatalban.

A StruxureWare for Data Centers többféle lehetőséget kínál a felhasználóknak a különféle menedzsment információs panelek létrehozásában és megosztásában. Ezek a nagyon részletes, egyes szakterületekhez tartozó, elektromos energiaellátást vagy hűtést megjelenítő felületektől egészen a teljes adatközpontot átfogó, illetve egy helyszín energiamenedzsment felületéig terjednek. Ráadásul a felhasználói felületek több helyszín kezelését is lehetővé teszik, támogatva az összehasonlítást vagy a vállalati szintű energetikai irányelvek ellenőrzését.

A StruxureWare for Data Centers csak egy szelete a Schneider Electric globális StruxureWare tevékenységének. A már bevezetett StruxureWare Central v6.3 és a StruxureWare Central mobil alkalmazások mellett az adatközponti és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek igényeihez tervezett, folyamatosan fejlődő StruxureWare for Data Centers egyéb komponensei még 2011 során elérhetőek lesznek. A StruxureWare for Data Centers portfólió frissítései továbbra is kompatibilisek lesznek az InfraStruxure Management szoftverportfólió meglévő elemeivel.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36