Mi ösztönzi az online követőket?

Czipperer Dia, 2013. április 2. 09:58

Az Ipsos friss felméréséből kiderül, mi bizonyul hatásosnak a like-olók figyelmének felkeltésében. A márkatulajdonosoknak az ösztönzés szempontjából több minden is segítségükre lehet.

Nem elég megszerezni az online követőket, meg is kell tartani őket – talán az utóbbi még nehezebb. Az Ipsos nemzetközi kutatása rávilágít azokra, amelyek leginkább ösztönzik a követőket.

 

A felhasználók szeretik a törődést, ha érzik, hogy fontosak. Ez pedig leginkább úgy érhető el, ha megpróbálunk a felhasználó fejével gondolkodni. Vajon minek örülne leginkább? Hogyan éreztethetjük, hogy valóban fontos számunkra?

 

A felmérés szerint az ösztönzés terén leginkább a nyereményjátékok aratnak elsöprő sikert, hiszen az általuk szeretett márka termékéhez juthatnak hozzá – könnyedén, ingyen. Ugyanilyen fontosnak bizonyul – átlag 52%, Magyarországon 61% , hogy adjunk lehetőséget véleménynyilvánításra, legyen szó új vagy már bevezetett termékről.

 

Egy másik húzóerő a kedvezményeket biztosító kupon vagy ingyenes termék, amely nemzetközi szinten 50% reagálást mutat a magyar 46% , tehát érdemes ezen a területen is próbálkozni, ha van rá lehetőség.

 

Szintén ösztönzően hatnak a vicces, érdekes megoldások – 34%-ból vált ez ki érdeklődést mind a nemzetközi porondon, mind itthon. Ezeket pedig szívesen osztják meg ismerőseikkel, barátaikkal is, amely szintén ilyen arányt mutat, mi, magyarok pedig valamivel jobban szeretjük a „share” funkciót (36%).

 

A megkérdezettek közel egyharmada (30%), itthon pedig az egynegyede (22%) számára az is fontos tényező, hogy kap-e visszajelzést levelére, érzi-e a törődést. Többen azt is értékelik, ha válaszolnak a kommentekre: bár ez az arány nálunk alacsonyabb – 28% vs. 18%.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36